Betaalde leer-/werkplek met opleiding en werkgarantie in de zorg!

Verzorgende / Maatschappelijke Zorg (mbo 3 niveau)

Ben jij toe aan een carrièreswitch en heb jij hart voor de zorg? Pak dan deze unieke kans! 
Vind jij het leuk om mensen te begeleiden en een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van een ander? Wil jij dolgraag in de Zorg aan de slag, maar heb je nog geen diploma of ervaring in de Zorg? Geen probleem!

Elf samenwerkende zorgorganisaties in Gelderland bieden vanaf januari 2019 betaalde leer-/werkplekken aan voor mensen met of zonder zorgachtergrond. Dit biedt jou de kans om binnen twee jaar het diploma Verzorgende-3 IG én Maatschappelijke Zorg mbo niveau 3 te behalen en meteen aan de slag te gaan. 

Wat houdt het werk van een Verzorgende / Begeleider in?
Samen met het team waarin je werkt, ben je verantwoordelijk voor de zorgverlening aan en/of begeleiding van een cliënt. Werkzaamheden verricht je bij een zorgorganisatie of bij een cliënt thuis. Je bent eerste aanspreekpunt, coördineert, verzorgt en begeleidt cliënten. Je verricht medisch-verpleegtechnische handelingen, zoals het toedienen van medicatie, injecteren en bloeddruk meten. Een ander belangrijk onderdeel van de functie is het verlenen van de basiszorg, zoals het begeleiden van de cliënten bij hun persoonlijke verzorging (bijvoorbeeld wassen en aankleden). Tot slot voeg je waarde toe aan het leven voor de cliënt door zijn of haar welzijn centraal te stellen.

Benieuwd naar ervaringen van mensen die al werkzaam zijn in de (ouderen) zorg? Bekijk de filmpjes van zorgcollega’s op www.ikdoeertoe.nl

Hoe ziet het traject eruit?
Je wordt in twee jaar opgeleid tot Verzorgende / Begeleider (mbo niveau 3). Je gaat minimaal 24 uur per week aan de slag bij een van de deelnemende organisaties en daarnaast ga je één dag in de week naar school bij het Astrum College in Arnhem. Tijdens het leer-werktraject breng je wat je leert dus direct in de praktijk. Eén keer in de vier weken vindt de lesdag niet op school plaats, maar bij één van de deelnemende organisaties. Zo kun je bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken nemen en ervaring opdoen.

Wie ben jij?

 • Je vindt het leuk om mensen te helpen en te begeleiden.
 • Je maakt gemakkelijk contact en bent geduldig.
 • Je wilt een (nieuwe) loopbaan in de Zorg en Welzijn.
 • Je bent in staat om op mbo niveau 3 een verkorte opleiding te volgen.
 • Je bent beschikbaar per januari 2019, dan start de opleiding.
 • Ervaring in de zorg is niet vereist.

Wat bieden wij jou?

 • Een arbeidsovereenkomst met studiefaciliteiten (leer-en arbeidsovereenkomst) en werkgarantie bij een van de deelnemende organisaties.
 • Je opleiding en leermiddelen worden betaald door de organisatie.
 • Na het behalen van je diploma krijg je een vaste aanstelling.
 • Salaris: afhankelijk van (voor)opleiding en werkervaring €1.747,66 – €2.668,99 (bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur) mogelijk.

Tijdens de opleiding:

 • Word je begeleid door een werkbegeleider van de organisatie waar je werkt.
 • Word je gecoacht en gestimuleerd om zelfstandig een professionele beroepshouding aan te leren en de vaardigheden eigen te maken.
 • Ben je bij een van de genoemde werkgevers in dienst, waar je op verschillende afdelingen werkervaring opdoet.

Wie zijn wij?
Elf zorgorganisaties in Gelderland hebben de handen ineen geslagen. We vinden het belangrijk om samen met onze medewerkers een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van onze cliënten en bieden daarom deze leer-/werkplek met unieke combinatie-opleiding aan.

Word jij aangenomen? Dan ga je aan de slag bij: Driestroom, Kalorama, Liemerije, Stichting Samen Zorgen, Innoforte, Stg. Dienstencentrum OBG, Rijnwaal Zorggroep, De Waalboog, Zorgcentra De Betuwe , Santé Partners (STMR en Vitras) of Zinzia Zorggroep

We zijn gevestigd in de regio’s Arnhem, Liemers, Foodvalley (Ede), Nijmegen en Rivierenland.

Werving- en selectieprocedure

-       Stuur uiterlijk 17 oktober jouw motivatiebrief en cv naar: leerwerkplek@wzw.nl onder vermelding van ‘leerwerkplek’ en de regio waar je voorkeur naar uit gaat.

-       Geef ook in jouw motivatiebrief aan in welke regio je graag wilt werken: Arnhem, Nijmegen, Foodvalley (Ede) of Rivierenland. Ook als je een voorkeur hebt voor meerdere regio’s of één van de deelnemende werkgevers, kun je dat aangeven in je brief.

-       Je ontvangt uiterlijk 26 oktober bericht of je wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek.

-       Het selectiegesprek staat gepland op woensdag 31 oktober.

Ben je na het lezen van deze vacature ervan overtuigd dat jij onze nieuwe collega bent? Wacht dan niet langer en stuur je cv en motivatiebrief naar: leerwerkplek@wzw.nl!

Let op: sollicitaties via een andere weg worden NIET in behandeling genomen. Jouw sollicitatie wordt aan alle (regionale) deelnemende zorgorganisaties ter beschikking gesteld.

Meer informatie
Wil je voordat je jouw brief stuurt meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Susanne Haarsma, projectmanager WZW, via 026-3898983.

Nieuws

Waalboog neemt deel aan campagne 'Ontdek de ouderenzorg'

Samen met andere (ouderen) zorgorganisaties in de regio Gelderland zijn wij de campagne Ontdek de...

Lees meer >


Wens: nog een keer naar de Kermis

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt won...

Lees meer >