Vacatures voor vrijwilligers

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Heeft u een hobby die u graag deelt met anderen of wilt u graag uw ervaringen vrijwillig inzetten? De profielen hieronder geven u een beknopte indruk van wat er allemaal te doen is bij De Waalboog

Bewegen
U houdt van de buitenlucht en bent graag in beweging! Vindt u het gezellig om samen met iemand te wandelen of een tochtje te maken op een duo-fiets of te zwemmen? Bewegen vinden wij belangrijk voor bewoners. Samen met hen bewegen wij op muziek, gaan we wekelijks zwemmen, of wandelen en doen wij andere beweegspelen in groepsverband.

Creatief
U vindt het leuk om te knutselen, breien, schilderen, houtbewerken, voorlezen of een spelletje te doen? U houdt van gezelligheid en vindt het leuk om anderen te helpen bij hun creatieve werk. Dan zijn wij op zoek naar u.

Muzikaal
U bent een echte muziekliefhebber. Hebt u een brede muzieksmaak? U speelt een instrument of kent mensen die een instrument spelen. Kunt u er over vertellen en/of draait u graag liedjes voor anderen? Bewoners doen graag met u mee.

Koken
Staat u graag in de keuken en vindt u het fijn om samen met anderen te koken? Maakt u graag gerechten of bakt u graag een taart? Onze bewoners doen graag met u mee.

Begeleider naar activiteiten
Houdt u van persoonlijk contact, maakt u graag een praat en houdt u van gezelligheid? Bent u graag in grote groepen en kunt u bewoners begeleiden naar muziekoptredens, creatieve activiteiten, pedicure, kapper, fysiotherapie of kerkelijke viering? Bewoners gaan graag met u mee.

Groene Vingers
De bewoners wonen in verschillende locaties met veel groen om hen heen. Vindt u het leuk om samen te tuinieren, een moestuin bij te houden en/of bloemstukjes te maken? De bewoners van De Waalboog genieten enorm van de natuur zowel buiten als binnen.

Gastheer/-vrouw
Maakt u het anderen graag naar hun zin? Bent u vriendelijk, attent en behulpzaam? Dan kunnen wij uw hulp goed gebruiken bij onze centrale activiteiten in de centrale ontmoetingscentra van onze locaties.

Geheugensteuntje
Houdt u van taal, een spelletje of een puzzel? Bent u een sfeermaker en vindt u het leuk om anderen te helpen? Dan bent u het ‘steuntje’ dat wij zoeken om het geheugen van onze cliënten fit te houden!

Gespreks-/ bezoekmaatje
U bent er graag voor een ander. Onder het genot van een kop koffie of thee praat u even bij. Dit kan over de dagelijkse dingen gaan, maar ook over diepgaande onderwerpen. U brengt een bezoek aan de bewoner op zijn/haar appartement of centrale ontmoetingsruimte of gaat met bewoner een bezoekje brengen aan de kapel, dierenweide, of misschien naar de stad? U biedt een luisterend oor een persoonlijke aandacht.

Kerkvrijwilligers / waken
U helpt graag bij diensten en afscheidsvieringen. U bent bekend met het geloof en helpt graag andere. U bent bekend met waken en u bent zeer flexibel. U brengt graag een bijdrage aan de laatste zorg en wens van cliënten.

Maaltijdbegeleider
U bent geduldig en u kan goed met cliënten omgaan. U helpt anderen waar nodig. U brengt sfeer en gezelligheid tijdens de maaltijd. U heeft oog voor een schone omgeving en draait uw hand niet om voor het lichte schoonmaakwerkzaamheden.

Talentenbank
Heeft u een talent of speciale hobby? Kunt u bijvoorbeeld goed dansen of zingen of hebt u veel kennis over een bepaald onderwerp? Of misschien wel een mooie verzameling en wilt u hierover graag iets vertellen? Meldt u dan aan bij de vrijwilligerscoördinator. Wij zoeken altijd mensen met een speciaal talent waar wensen van bewoners en interessegebieden/talenten van vrijwilliger bij elkaar worden gebracht. Wij bieden een uitgebreid activiteitenprogramma en zoeken altijd naar nog meer talent!

Interesse!

Bent u geïnteresseerd in vrijwilligerswerk bij één van onze zorglocaties? Of wilt u vrijblijvend bespreken wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact op met Marian Zweers, coördinator vrijwilligerswerk via 024-322 82 64 of 06-485 057 40 of u kunt een e-mail sturen naar m.zweers@waalboog.nl

Nieuws

Waalboog neemt deel aan campagne 'Ontdek de ouderenzorg'

Samen met andere (ouderen) zorgorganisaties in de regio Gelderland zijn wij de campagne Ontdek de...

Lees meer >


Wens: nog een keer naar de Kermis

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt won...

Lees meer >