Topcare symposium

Joachim en Anna vormde donderdag 13 oktober het toneel voor het jaarlijkse symposium Topcare Praktijk- en Wetenschapsdag waarin we samen met andere Topcare-organisaties kennis over onderzoek hebben uitgewisseld. Het thema van de dag was gericht op wat Topcare vraagt van medewerkers en hoe we de kloof kunnen overbruggen tussen papier en praktijk.

Vanuit de zorg is De Waalboog op het gebied van gerontopsychiatrie aangesloten bij Topcare. Op afdelingen jasmijn en sering bieden wij deze zorg. Medewerkers van deze afdelingen gaven een presentatie over de invoering van de verschillende woonleefmilieus en hoe dit de zorg voor bewoners verbeterd. Daarnaast gaf Raymond Koopmans, specialist ouderengeneeskunde bij De Waalboog en hoogleraar in de langdurige zorg in het bijzonder de ouderenzorg bij het Radboudumc een presentatie over kennisontwikkelingen en Debby Gerritsen, senior onderzoeker bij het Radboudumc en De Waalboog gaf een presentatie over de implementatie van zorginnovaties. De Waalboog was inhoudelijk goed vertegenwoordigd!

Topcare is een stichting die zicht richt op het vergroten van kwaliteit en doelmatigheid van de langdurige zorg voor mensen met complexe ziekten. Een zorgorganisatie die topzorg levert en continu werkt aan verbetering en innovatie, wordt herkenbaar door het Keurmerk Topcare. De Waalboog heeft in 2014 als eerste in Nederland het Topcare-predicaat ontvangen voor de zorg op het gebied van gerontopsychiatrie. Dit predicaat betekent dat De Waalboog aantoonbaar laat zien dat ze zich inzet voor vernieuwing en verbeteringen in de langdurige zorg.

Nieuws

Vrienden zorgen voor ijsjes in deze warme periode

Wat zijn we toch blij met de Vrienden van De Waalboog. Zij trakteerden deze week spontaan op een ...

Lees meer >


Toke Piket nieuwe baan

Na ruim 4 jaar bij De Waalboog te hebben gewerkt als voorzitter raad van bestuur, heeft Toke Pike...

Lees meer >