Publieksmedia - 2016 

Klik op de titel om het hele artikel te lezen.

Joachim en Anna 50 jaar
Onze zorgorganisatie groeide van een klassiek verpleeghuis uit tot een specialistisch zorg- en behandelcentrum. Twee bewoners van afdeling Jasmijn spraken over het leven in Joachim en Anna.
Gelderlander | 27 juli 2016 

Raymond Koopmans: 'Ruimte aan de professional!'
Raymond Koopmans zet zich al jarenlang in voor de ‘vergeten groep achter de muren van het verpleeghuis’. De hoogleraar en specialist ouderengeneeskunde zou graag zien dat er meer aandacht komt voor onderzoek in de care en dat professionals in het verpleeghuis zelf een expertrol oppakken: ‘ruimte aan de professional!’
BeterOud | 6 juli 2016

2e uitgave Waalboogmagazine 'Waar'
De tweede uitgave van ons externe magazine Waar is verschenen. In deze uitgave o.a. langer zelfstandig thuis wonen, op zoek naar balans bij Gerontopsychiatrie, de woonzorgstudio’s van het St. Jozefklooster, samenwerking met Driestroom. Met dit blad willen we vooral Nijmegenaren bereiken die zich orienteren of wellicht in de nabije toekomst moeten oriënteren op Nijmeegse zorgaanbieders in de ouderenzorg.
De Waalboog ǀ juni 2016

Staatssecretaris op bezoek 
Op maandag 2 mei bracht staatssecretaris Van Rijn (VWS) een bezoek aan Joachim en Anna Specialistisch Zorg- en Behandelcentrum. Hij sprak met een aantal bewoners en mantelzorgers van de Bosweg en Boog, waar jonge mensen met dementie wonen en voor dagbehandeling komen. Ook nam hij deel aan een drukbezocht huiskamergesprek met bewoners van de afdelingen Jasmijn en Sering.
De Brug Nijmegen ǀ 4 - 5 - 2016  

Tuinbank voor Hospice van historisch hout
Hospice De Linde, onderdeel van verpleeghuis Joachim en Anna, heeft een bijzondere tuinbank in ontvangst mogen nemen van Stadsboom. Een bank met Nijmeegse historie, want het hout is afkomstig van de oude hulppijlers die rond 1935 gebruikt zijn bij de bouw van de Waalbrug. 
De Brug Nijmegen  ǀ 27 - 4 - 2016  

Met z'n vieren op de vierfiets 
Op maandag 18 april was de officiële aftrap van een bijzonder fietsproject om samen met bewoners, die niet zelfstandig kunnen fietsen, er op uit te gaan met de vierfiets. In de periode van 25 april t/m 12 mei kunnen bewoners, familieleden en vrijwilligers gebruik maken van deze bijzondere fiets!   
De Brug Nijmegen | 20 - 4 - 2016

Neij West 1 – april 2016 
Neij West 2 -  april 2016 
Neij West is het stadsdeelmagazine voor Neerbosch-Oost, Heseveld en Hees.
Ondewerpen: Open dag De Honinghoeve; NL doet het goed bij De Waalboog en een overzicht van activiteiten in de maand december.
Neij West ǀ 4 – 4 – 2016 

Vele handen maken licht werk bij De Waalboog
Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart was het NL Doet, de landelijke vrijwilligersactie van het Oranjefonds. Binnen de verpleeg- en woonzorgcentra van De Waalboog werd daar op maar liefst vier locaties actief aan meegedaan. Tientallen vrijwilligers hebben hun handen uit de mouwen gestoken om het de veelal kwetsbare ouderen meer naar de zin te maken. 
De Brug Nijmegen | 16 - 3 - 2016

Visiteclown brengt mooie momenten 
Een visiteclown brengt regelmatig een bezoek aan bewoners van Kleinschalig wonen in Nijevelt. Hij brengt mooie momenten en bewoner bloeien voor je ogen op. 
Speciale zorg en welzijn editie Gelderlander | 8 - 3 - 2016

Nieuws

Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >


Ik had nog nooit van FTD gehoord

Meer mensen die FTD kennen en meer begrip krijgen voor mensen die er mee te maken hebben, dat war...

Lees meer >