Save the date: het Waalboogpodium op 28 oktober 2019

De Waalboog brengt medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers graag met elkaar in verbinding zodat zij kennis en ervaringen kunnen delen en van elkaar kunnen leren. Daarom organiseren we op maandag 28 oktober 2019, voor de derde keer, het Waalboogpodium. Het thema van deze editie van het Waalboogpodium is 'Oud & nieuw' en het programma is bijna rond. Hierbij alvast een voorproefje van de verschillende onderwerpen:

Valpreventie
Door John Branten (fysiotherapeut): de fysiotherapeuten van De Waalboog doen al zo’n 20 jaar onderzoek naar manieren om bewoners te helpen met opstaan, lopen en gaan zitten. Daaruit is het Waalboog Looprevalidatie en Valpreventie Model ontstaan. In deze workshop worden voorbeelden gegeven en wijzigingen in het protocol gepresenteerd. 

Onderzoek UNICITY
UNICITY omvat de ontwikkeling van een regio-specifiek zorgprogramma ‘Dementie op jonge leeftijd’ in Nijmegen. Dit heeft als doel om de zorg en ondersteuning voor jonge mensen met dementie en hun naasten zo te organiseren dat die past bij hun wensen en behoeften. In deze workshop wordt een toelichting gegeven op dit project en het belang hiervan.

Rondleiding ‘bouwplaats’
Locatie Joachim en Anna krijgt nieuwbouw en inmiddels zijn de werkzaamheden merkbaar. Tijdens deze rondleiding over het terrein nemen we u mee voor een impressie van hoe het er straks uitziet. Onder andere de architect, de projectmanager en de tuinarchitect geven een toelichting op de meest recente tekeningen van de gebouwen, een globale inrichting van het terrein, natuurbeleving, hoe om te gaan met de licht glooiende paden, slim bouwen, duurzaamheid en slimme technologieën. Het belooft een interactieve rondleiding te worden! 

Consultatieteam probleemgedrag
Het team gedragsconsultatie kan ingeschakeld worden als een team er niet meer uitkomt. Het gaat dan om gedrag wat zo lastig is dat men zelf geen goede manier kan vinden om ermee om te gaan. In het team gedragsconsultatie is veel kennis aanwezig over hoe af te stemmen op mensen met complex gedrag. Van deze kennis willen we u in de workshop een beetje laten proeven. 

Extramurale behandeling
Door Tamara Dennissen (ergotherapeut): het team extramurale behandeling, De Waalboog thuis, bestaat uit een aantal professionals die werken binnen en buiten het verpleeg- en verzorgingshuis. Dit kan in sommige situaties lastig worden, waardoor (tijdelijk) extra zorg, behandeling of begeleiding nodig is. Extramurale behandeling betekent dat de hulp bij de cliënt thuis plaatsvindt of dat deze voor een afspraak naar één van de locaties van De Waalboog komt. Tijdens deze workshop wordt u meegenomen in de missie en visie van De Waalboog met betrekking tot extramurale behandeling en de producten die wij op dit vlak aanbieden.

Mis het niet en noteer 28 oktober 2019 alvast in uw agenda. Zodra het programma definitief is, delen we dit met u via onze website en nieuwsbrief. Binnenkort is het mogelijk om aan te melden, ook dit laten we u natuurlijk weten. 

 

Nieuws

Waalboog neemt deel aan campagne 'Ontdek de ouderenzorg'

Samen met andere (ouderen) zorgorganisaties in de regio Gelderland zijn wij de campagne Ontdek de...

Lees meer >


Wens: nog een keer naar de Kermis

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt won...

Lees meer >