Eropuit: de vervoersmogelijkheden van De Waalboog

Wij vinden het belangrijk dat bewoners niet alleen binnenhuis, maar ook buitenshuis hun activiteiten blijven voortzetten. Naast eigen activiteiten of bezoekjes aan de stad organiseert De Waalboog ook regelmatig activiteiten buitenshuis zoals het bowlen of uitstapjes naar de stad. Het vervoer naar deze activiteiten is vaak niet vooraf geregeld. En net als thuis, vragen wij bewoners of familieleden dit zelf te regelen. We hebben hieronder verschillende mogelijkheden beschreven die u kunnen helpen om het vervoer te regelen.

Waalboogbus
Bewoners van De Waalboog kunnen gebruik maken van de busdienst van De Waalboog. U kunt een rit aanvragen bij de coördinator van de Waalboogbus. Alle soorten van kortdurend vervoer (halen en brengen) zoals bezoek aan familie, een ritje naar de stad of omgeving, bezoek naar het ziekenhuis zijn mogelijk. Een vast team van vrijwillige chauffeurs, die hiervoor geschoold zijn, staan voor u klaar. De Waalboogbus is ook geschikt voor rolstoelvervoer. Een rit reserveren kan via telefoonnummer: 024 - 382 6347.

Breng Flex
Breng Flex is een handige vervoerservice op bestelling. Kies de vertrekhalte en bepaal zelf wanneer u wordt opgehaald. Daarna kunt u, zonder overstap, reizen naar de eindhalte van uw keuze. De Breng Flex kunt u telefonisch of via de OV flex app bestellen. U kunt via telefoonnummer 088 - 6000 965 een rit bestellen. Telefonisch bestellen kan alleen als u direct wilt reizen, dus niet als u een rit vooruit wilt plannen, dit kan alleen via de speciale app. Mensen van 65 jaar of ouder komen in aanmerking voor een korting van 34% op de ritprijs.

Wmo-Vervoer
Wmo-vervoer is een vervoersvoorziening die vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kan worden geregeld. De voorziening is bedoeld voor mensen die vanwege een handicap, beperking of psychische aandoening niet meer zelfstandig kunnen reizen. Wmo-vervoer per regiotaxi (of deeltaxi) kan men aanvragen via het Wmo-loket van de gemeente. Met uw Wmo-indicatie voor vervoer reist u met korting, totdat uw eventuele kilometerbudget op is. U mag per enkele reis maximaal 25 km reizen. Vervoer in de regio Nijmegen-Arnhem wordt verzorgd door Avan. Kijk op www.avan-vervoer.nl voor meer informatie.

AutoMaatje
Bewoners die minder mobiel zijn kunnen via AutoMaatje naar bijvoorbeeld de kapper of huisarts. Vrijwilligers rijden hen met hun eigen auto ernaartoe. Deze vrijwillige vervoersdienst van Sterker sociaal werk is een landelijk project van de ANWB en biedt de mogelijkheid voor bewoners om erop uit te gaan. Wilt u gebruik maken van AutoMaatje? Neem dan contact op met Sterker sociaal werk via telefoonnummer 024 - 365 01 89 (openingstijden maandag t/m woensdag van 09.00 – 17.00 uur, donderdag van 09.00 – 20.00 uur en vrijdag van 09.00 – 17.00 uur) of per e-mail: ouderenwerk@sterker.nl.

Toektoek
Wanneer u in het Sint Jozefklooster of De Honinghoeve woont, kunt u gebruik maken van de Toektoek. Dit is een elektrische wagen voor maximaal 4 personen (inclusief chauffeur). De Toektoek maakt het mogelijk voor alle bewoners, die minder mobiel zijn, om eropuit te gaan binnen de wijken Neerbosch-Oost, Heesch, Wolfskuil, Heseveld en Waterkwartier. U kunt de Toektoek reserveren voor bijvoorbeeld een bezoekje aan de kapper, de huisarts, de winkel of om aan te sluiten bij de activiteiten van De Honinghoeve en het Sint Jozefklooster. De Toektoek rijdt van maandag t/m vrijdag tussen 10.00 - 17.00 uur. U kunt de Toektoek reserveren via telefoonnummer: 06 - 285 688 09 (werkdagen van 10.00 - 17.00 uur).

Duofiets
Deze speciale fiets voor twee personen met trapondersteuning biedt de mogelijkheid voor mantelzorgers, vrijwilligers en/of medewerkers om samen met bewoners een fietstocht te maken en lekker buiten te zijn. Heeft u ook zin om een fietstochtje te maken door de omgeving? Er zijn duofietsen beschikbaar op alle locaties (De Honinghoeve en het Sint Jozefklooster delen één duofiets). De fiets mag door iedereen gebruikt worden, bewoners natuurlijk met begeleiding. Voordat u de fiets in gebruik neemt, is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de instructies en een proefles heeft gevolgd. Inschrijven kan bij de bewegingstherapeuten van de locatie; Joachim en Anna: Karin van Wezel, telefoonnummer 024 – 382 6376 - Nijevelt: Marianne Kempkens, telefoonnummer 024 – 382 5184 - De Honinghoeve en het Sint Jozefklooster: Marja Lentjes, telefoonnummer 024 - 371 1443.

Rolstoelfiets met elektrische ondersteuning
De Waalboog heeft een rolstoelfiets. Dankzij de steun van de Stichting Vrienden van De Waalboog heeft deze fiets nu elektrische trapondersteuning gekregen, zodat het fietsen makkelijker gaat. De rolstoelfiets staat bij locatie Joachim en Anna en kan door familieleden, vrijwilligers en medewerkers gebruikt worden om met bewoners (in een rolstoel) te gaan fietsen.

Wij wensen u veel plezier, geniet van de frisse buitenlucht!

Nieuws

Waalboog neemt deel aan campagne 'Ontdek de ouderenzorg'

Samen met andere (ouderen) zorgorganisaties in de regio Gelderland zijn wij de campagne Ontdek de...

Lees meer >


Wens: nog een keer naar de Kermis

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt won...

Lees meer >