Tijdens de vakantieperiode is De Waalboog heel blij met onze vakantiekrachten. Eind augustus spraken we met Charlotte Janssen, student hbo-v en enthousiaste vakantiekracht, over haar ervaringen bij De Waalboog.

“Mijn naam is Charlotte Janssen, ik ben 21 jaar oud en woon in Nijmegen. Aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) studeer ik verpleegkunde en heb ik het eerste jaar zojuist succesvol afgerond. Ik heb richting zorg gekozen omdat ik erg geïnteresseerd ben in het menselijk lichaam. Op de middelbare school hield ik van vakken zoals biologie. Daarnaast heb ik het liefst mensen om me heen, en vind ik het fijn om voor mensen te zorgen. De zorgsector past daarom heel goed bij mij. Toen het vakantiewerk bij De Waalboog op mijn pad kwam, heb ik niet getwijfeld en ben ik meteen gestart.” 

Waarom De Waalboog?
"Mijn oma heeft bij De Waalboog, op afdeling Plataan, gewoond dus dat is ook een reden dat ik graag hier wilde werken. Als ik bij haar op bezoek ging, hing er altijd een goede sfeer. Ik heb het hier als erg prettig ervaren; goede zorg en vriendelijke en toegankelijke zorgmedewerkers. Ik werk nu wel op een andere afdeling, maar de sfeer is hetzelfde. Ik werk vast op de afdeling Orchidee tot september dus 3 maanden lang. En ik ben blij met mijn keus voor De Waalboog; ik werk in een leuk team en word ook echt gezien als één van het team, een volwaardige collega. Het is ook prettig om een vaste afdeling te hebben want zo leer je de bewoners en collega’s maar ook de werkzaamheden goed kennen.” Hoe zien die werkzaamheden er uit? Omschrijf eens een werkdag bij De Waalboog. Charlotte licht toe: “Het ligt er aan of ik een dagdienst of avonddienst heb. Ik werk veel dagdiensten, dan help ik bewoners met opstaan en de start van de dag, wassen en aankleden en breng ze naar het ontbijt in de huiskamer. In de middag ondersteun ik de woonassistenten met het verzorgen van het middageten. En natuurlijk zoveel mogelijk persoonlijke aandacht voor de bewoners; een spelletje, praatje, grapje of ik help ze met een toiletbezoek. Daarnaast heeft De Waalboog een uitgebreid activiteitenprogramma. Bewoners bezoeken de activiteiten heel graag en stralen veel vrolijkheid uit tijdens een optreden of andere activiteit dus als de planning het toelaat, ben ik er graag bij aanwezig.”

Fijne momenten
Wanneer we Charlotte vragen wat het mooiste aan dit werk is, hoeft ze niet lang na te denken over het antwoord: “Ik vind het erg mooi dat ik de bewoners fijne momenten kan bezorgen. Je krijgt er veel voor terug, want bewoners zijn heel dankbaar voor wat je voor ze doet. Ze zijn vaak erg geïnteresseerd in je. Ik krijg vaak de vraag wat voor opleiding ik volg en wat ik in het dagelijks leven doe. De meeste bewoners houden wel van een praatje. Zo leer je de bewoners goed kennen en op den duur krijg je een band. Dit draagt weer bij aan het goed doen van je werk.”

Aanrader
Natuurlijk zijn we benieuwd of Charlotte het vakantiewerk bij De Waalboog zou aanbevelen bij anderen. Ze lacht en zegt enthousiast: “Jazeker! Ik heb het zelfs al aanbevolen bij een aantal vriendinnen van mijn opleiding. Het is een leuke zorginstelling én afdeling. Ik leer elke dag weer veel nieuwe dingen en dit geeft mij een voorsprong tijdens mijn komende stages en de rest van mijn opleiding. Ik leer namelijk goed om te gaan met verschillende situaties en verschillende persoonlijkheden. Dus vakantiewerk bij De Waalboog is echt een aanrader; je doet direct werkervaring op in de zorgsector door te leren op de werkvloer, het verdient goed en de werksfeer is super.”

Nieuws

Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >


Ik had nog nooit van FTD gehoord

Meer mensen die FTD kennen en meer begrip krijgen voor mensen die er mee te maken hebben, dat war...

Lees meer >