Update nieuwbouw Joachim en Anna

De afgelopen maanden heeft u wat minder gehoord over de voortgang van de nieuwbouw. Het bouwteam heeft echter niet stilgezeten. Ze hebben onder andere hard gewerkt om de prijsstelling van de aannemer passend te maken bij onze financiële mogelijkheden. En met succes!

De prijsstelling bleek namelijk fors hoger uit te vallen dan eerste indicaties. Dat was een flinke domper, waardoor pittige gesprekken volgden. Wij wilden immers niet veel inleveren op onze bouwplannen. De hogere prijsstelling kwam deels ook voort uit een groter oppervlak dat we terug gaan bouwen dan eerder aangegeven. Met niet al te grote of merkbare aanpassingen zijn we uiteindelijk een goede prijs overeengekomen. Ook de banken geven groen licht. Dus dat is goed nieuws! We kunnen door.

Lichte vertraging
Doordat we voor de fase van de prijsstelling meer tijd nodig hadden, hebben we wel wat vertraging opgelopen met de start van de bouw. Dat heeft echter geen gevolgen voor de eindoplevering van het gehele project. We gaan nu namelijk in vier fasen bouwen in plaats van vijf. Daarmee winnen we tijd en blijft de einddatum in 2023 staan.

Voor de korte termijn betekent het wel dat de verbouwing van de voormalige kapel en de onderliggende kantoortuin vertraagd is. Deze zal in april 2020 worden opgeleverd in plaats van eind dit jaar. In mei nemen we deze in gebruik. Aansluitend verbouwen we de huidige stafgang, waarna een eerste schuifplan in werking gaat. Zo krijgen de bezoekers van dagbehandeling de Boog (voor jonge mensen met dementie) vanaf dan een plek op de stafgang, samen met behandelaren. In de huidige ruimte van de Technische Dienst komt de oefenzaal van fysiotherapie. Als de ‘behandelvleugel’ en het gebouw van de Boog leeg zijn, zullen die gesloopt worden om ruimte te maken voor de eerste nieuwe gebouwen: bewoners met dementie en gedragsproblemen krijgen hun gebouw in de achterste hoek van het terrein. Bewoners met psychiatrische aandoeningen van afdeling Magnolia krijgen hun gebouw vlak bij de centrale voorzieningen en de brink. De bouw daarvan start in het derde kwartaal van 2020 en moet in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd en in gebruik genomen worden.

  

Nieuws

Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >


Ik had nog nooit van FTD gehoord

Meer mensen die FTD kennen en meer begrip krijgen voor mensen die er mee te maken hebben, dat war...

Lees meer >