Samen de zomer door

Het is op dit moment volop zomer en we zitten in de vakantieperiode. Voor bewoners zorgen we voor wat zomerse activiteiten, afgestemd op het weer. Maar ook onze medewerkers gaan genieten van een welverdiende vakantie. Om te borgen dat de zorg gewoon door blijft gaan, komen vakantiekrachten ons ondersteunen. Deze werken we uiteraard goed in, maar voor u en uw naasten betekent het meer nieuwe gezichten op de afdeling of woning dan gebruikelijk. Samen doen wij ons uiterste best om de zorg optimaal te houden. 

Meer aandacht en gezelligheid
U blijft juist ook een aantal bekende gezichten zien doordat er inmiddels meerdere woonassistenten werkzaam op elke afdeling. Samen met de andere collega’s zorgen zij voor meer aandacht en extra gezelligheid in de huiskamer. Ook ondernemen zij activiteiten met bewoners en zorgen voor toezicht. Verder helpen de woonassistenten specifiek bij de bereiding van de maaltijd en bij het eten. 

Iets extra’s doen
Natuurlijk willen wij ook tijdens de zomerperiode ervoor zorgen dat het zo thuis is als maar kan. In deze vakantieperiode kost dit echter wat meer moeite en daarvoor vragen wij uw begrip en medewerking. Wellicht bent u in de gelegenheid om bij uw bezoek iets extra’s te doen. Zo kunt u samen met enkele bewoners een kopje koffie drinken in de huiskamer, waardoor er extra aandacht is voor iedereen. Of bijvoorbeeld, in overleg met de zorgmedewerkers, met enkele bewoners een wandelingetje maken of samen op het terras wat drinken. Ook kunt u samen met uw verwant het UIT-programma bezoeken. Dat is gezellig om samen te ondernemen en het ontlast de begeleiders van de activiteit. In ons magazine 'Bij de Koffie' leest u wat er op de agenda staat.

Het is prettig om de zorg samen te delen en zo samen de vakantieperiode weer goed door te komen. Mocht u vragen hebben, spreek dan gerust een zorgmedewerker aan. Wij hopen u vaak te kunnen verwelkomen. En gaat u zelf ook op vakantie, dan wensen we u een fijne tijd.

Nieuws

Waalboog neemt deel aan campagne 'Ontdek de ouderenzorg'

Samen met andere (ouderen) zorgorganisaties in de regio Gelderland zijn wij de campagne Ontdek de...

Lees meer >


Wens: nog een keer naar de Kermis

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt won...

Lees meer >