Krachtige teams op De Honinghoeve

Wij, Kleinschalig wonen KSWPG 2 van locatie De Honinghoeve, zijn enthousiast aan de gang om een krachtig team te worden. In een krachtig team is het van belang om, samen met het team, te ontdekken hoe wij zelf zoveel mogelijk de zorg kunnen organiseren. Op basis van vertrouwen, vakmanschap en goede samenwerking. Het hele team heeft hier unaniem voor gekozen, met natuurlijk een gezonde spanning voor deze verandering. Er waren vragen als “Kunnen wij dit?”, “Wat staat ons te wachten?” en “Hoe moeten we dit gaan doen?”. Gaandeweg heeft iedereen er vertrouwen in gekregen en is enthousiast aan de slag gegaan. In de zomerperiode heeft onze afdeling te maken gehad met een zeer krappe bezetting. Op dat moment zijn we erachter gekomen dat ons team al zeer krachtig is! Veel taken en problemen werden samen opgelost. Wij zijn hier, als team, sterker van geworden en erg trots op.

Op dit moment hebben we het team in 2 kleinere teams verdeeld. Dit is nog alleen voor de teamoverleggen. Zodra de verbouwing achter de rug is en de afdeling in 2 huiskamers is verdeeld, gaan we officieel starten met 2 teams. Een aantal taken zoals ziekteverzuim en sollicitatiegesprekken worden al door de afdeling zelf gedaan, met ondersteuning van personeelszaken en de verzuimcoach.

Soms lopen we nog wel tegen wat problemen aan. Een voorbeeld: we hebben regelmatig nog toestemming nodig van onze zorgmanager om iets te kunnen regelen, omdat het systeem van de ondersteunende diensten nog een akkoord nodig heeft. Dit is jammer, maar hier wordt aan gewerkt en dit hoort er ook bij wanneer er een verandering plaatsvindt. Binnenkort gaan we 2 workshops volgen als voorbereiding voordat we echt gaan starten. Ons doel is om begin van het nieuwe jaar echt te starten met ons krachtige team. We hebben er zin in!

Met vriendelijke groet,
Danielle Driessen, Hanneke Rooijakkers en Joop van der Weijden,
KSWPG2 De Honinghoeve

 

Nieuws

Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >


Ik had nog nooit van FTD gehoord

Meer mensen die FTD kennen en meer begrip krijgen voor mensen die er mee te maken hebben, dat war...

Lees meer >