Pilot InstantCare

In oktober zijn wij gestart met een pilot van InstantCare. InstantCare is een systeem voor het monitoren van incontinente bewoners. Het checkt elke minuut het incontinentiemateriaal van de bewoners en kan zowel urine als ontlasting meten.

Dit monitoringssysteem stelt ons in staat om de bewoner zo snel mogelijk te verschonen of juist niet onnodig vaak te verschonen. Er zit een sensor op het incontinentiemateriaal. Deze sensor meet de aanwezigheid van urine en/of ontlasting op het oppervlak van het materiaal. Het systeem meet NIET het volume van de urine, maar meet de verzadiging van het incontinentiemateriaal.

De mate van vochtigheid van het incontinentiemateriaal van elke bewoner wordt weergegeven op een smartphone. Op deze smartphone kunnen wij dus zien wanneer iemand verschoond moet worden.

Op dit moment werken we 1,5 week met het systeem en nu al zien we bepaalde patronen bij bewoners waar we voorheen niet van op de hoogte waren.
Door deze pilot stappen we af van ‘vaste verdroog-rondes’ en gaan we bewoners niet onnodig vaak checken op incontinentie. Dit bespaart ons tijd en we voorkomen zelfs huid – en vochtletsel.

Wij houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen via deze digitale nieuwsbrief.

 

Nieuws

Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >


Ik had nog nooit van FTD gehoord

Meer mensen die FTD kennen en meer begrip krijgen voor mensen die er mee te maken hebben, dat war...

Lees meer >