Op donderdag 26 april 2018, een dag voorafgaand de viering van Koningsdag, vindt de jaarlijkse Lintjesregen plaats. Dé dag waarop meerdere mensen een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Eén van deze mensen is Elly Achterbosch. Elly is nauw betrokken bij De Waalboog. In de periode van 1992 tot 1999 was zij lid van de Cliëntenraad van huize Nijevelt. Na de fusie met Joachim en Anna is zij tot 2011 lid geweest van de centrale Cliëntenraad, waarvan de laatste drie jaar als voorzitter. Ze behartigde binnen de Cliëntenraad de algemene belangen van cliënten. Elly heeft de basis voor de ontwikkelingen ‘cliënt in regie’ gelegd.

Aansluitend aan de activiteiten voor de Cliëntenraad is Elly lid geworden van de Stichting Vrienden van De Waalboog tot begin 2018. Deze stichting doet graag wat extra’s voor de cliënten en zet zich in om dit mogelijk te maken. Elly was onder andere de stimulator van een prachtige muurschildering bij de Bosweg op de locatie Joachim en Anna.

De Waalboog is Elly erg dankbaar voor alles wat ze voor de bewoners van De Waalboog heeft betekend en vindt het dan ook meer dan terecht dat ze een koninklijke onderscheiding ontvangt!

Nieuws

Vrienden zorgen voor ijsjes in deze warme periode

Wat zijn we toch blij met de Vrienden van De Waalboog. Zij trakteerden deze week spontaan op een ...

Lees meer >


Toke Piket nieuwe baan

Na ruim 4 jaar bij De Waalboog te hebben gewerkt als voorzitter raad van bestuur, heeft Toke Pike...

Lees meer >