Praktische avond over Omgaan met dementie

Voor naasten van bewoners en voor vrijwilligers en medewerkers van locatie Nijevelt

Dementie heeft een grote impact op degene die het overkomt en op de mensen die er dicht bij staan zoals familie, vrienden en kennissen. Je kunt niet meer op dezelfde wijze met elkaar omgaan en moet telkens opnieuw zoeken naar een manier om met elkaar verbonden te blijven. Als er dan ook nog sprake is van verhuizing naar een verpleeghuis, vraagt dit een extra inspanning.

Allerlei gewone situaties kunnen ineens lastig zijn, afscheid nemen na een bezoek bijvoorbeeld. Om te zorgen dat iemand met dementie het goed heeft, is het belangrijk om diegene goed te kennen en om wat meer over de ziekte te weten. Zodat je beter begrijpt wat er gebeurt en weet wat je zelf kunt doen, als iemand bijvoorbeeld heel boos wordt of verdrietig.

Over die praktische kant van omgaan met dementie gaat deze avond: wat kan je helpen in lastige situaties? wat kun je doen voor een fijn contact? De avond wordt begeleid door een psycholoog en zorgmedewerkers. Tijdens deze avond geeft een psycholoog een korte presentatie en is er vooral gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over eigen ervaringen.

Wanneer?

Donderdag 24 oktober van 19.30 - 21.00 uur (aansluiten een hapje en drankje)
Locatie: het restaurant van Nijevelt (Heyendaalseweg 117, Nijmegen) 

Aanmelden
Je kunt je opgeven bij Gerda Müskens, e-mail G.Muskens@waalboog.nl of via de inschrijfflijst in de brasserie van Nijevelt. De gastheren/vrouwen kunnen u hierbij helpen. Vermeld hierbij je naam, telefoonnummer en het aantal mensen dat komt. 

We zien u graag op 24 oktober.

Nieuws

Waalboog neemt deel aan campagne 'Ontdek de ouderenzorg'

Samen met andere (ouderen) zorgorganisaties in de regio Gelderland zijn wij de campagne Ontdek de...

Lees meer >


Wens: nog een keer naar de Kermis

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt won...

Lees meer >