Open dag bij De Waalboog

Op zaterdag 18 maart organiseert De Waalboog een open dag bij de locaties De Honinghoeve en Joachim en Anna van 10.00 – 14.30 uur. Op beide locaties organiseren we leuke activiteiten om geïnteresseerden te informeren over wat werken en leven in een verpleeghuis inhoudt. Jochem van Gelder (tv-presentator en bekend van Wie is de mol) brengt ’s ochtends een bezoek aan Joachim en Anna. 

Programma 18 maart, 10.00 – 14.30 uur

Joachim en Anna

Joachim en Anna is het specialistisch zorg- en behandelcentrum van De Waalboog. Hier zijn we gericht op de meest kwetsbare ouderen, met veelal complexe aandoeningen. Hier kunt u tijdens de open dag op de volgende wijze nader kennis mee maken:

Ervaringsparcours
In de centrale hal kunt u ervaren hoe het is om zelf om te gaan met de ‘belemmeringen’ van het ouder worden:

  • Onderga het ‘valpreventieparcours’,
  • Bekijk de wereld door de ogen van iemand met een visuele beperking,
  • Leg een klein parcours af in een rolstoel,
  • Ervaar hoe het is om met een tillift te moeten worden verplaatst.

Rondleidingen 
Tijdens de rondleiding komt u langs verschillende onderdelen van deze locatie, zoals: een verpleegafdeling, dagbehandeling voor jonge mensen met dementie, oefenruimten van fysio- en ergotherapie, kapel en mortuarium.

De rondleidingen zijn in kleine groepjes en starten om 10.30, 11.00, 11.30, 12.00, 13.00 en 13.30 uur

Informatiemarkt
In de centrale hal vindt u een informatiemarkt waar medewerkers bezoekers informeren over De Waalboog als zorgaanbieder, werkgever, opleidingsinstelling én organisatie voor vrijwilligerswerk. Hier kunt u ook genieten van heerlijke vers gebakken pannenkoekjes. Ook voor kinderen zijn er activiteiten, zoals aangepaste spelletjes, kleurplaten en ballonnen.

Bezoekadres: Groesbeekseweg 327, Nijmegen (Nijmegen Oost)

De Honinghoeve

De Honinghoeve is een wijkgericht woonzorgcentrum met verpleeghuiszorg. Het is gelegen in de Nijmeegse wijk Neerbosch Oost. Oudere wijkbewoners kunnen een beroep doen op de faciliteiten van dit centrum, zoals het gebruiken van de maaltijd of deelnemen aan activiteiten. Het complex is in 2011 nieuw gebouwd en heeft 4 sterren op het gebied van gastvrijheidszorg (op een schaal van 5).

Rondleidingen
Tijdens de rondleiding komt u langs verschillende onderdelen van deze locatie, zoals: een verpleegafdeling, een toelichting op Kleinschalig Wonen, kapper, oefenruimten van fysiotherapie, kapel en natuurlijk de fraaie moestuin. De rondleidingen zijn in kleine groepjes en starten op wisselende momenten bij voldoende animo.

Informatiemarkt
In de gezellige Brasserie kunt u zich bij verschillende kraampjes laten informeren over De Waalboog als zorgaanbieder, werkgever, opleidingsinstelling én organisatie voor vrijwilligerswerk. Ook zijn er leuke dingen te doen en kunt u er genieten van lekkers uit eigen keuken. Voor kinderen zijn er kleurplaten en ballonnen.

Bezoekadres: Albanystraat 7, Nijmegen

De open dag van De Waalboog maakt onderdeel uit van de landelijke week van Zorg en Welzijn. Zie ook http://weekvanzorgenwelzijn.nl 

Nieuws

Wens: nog een keer naar de Kermis

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt won...

Lees meer >


Waalboog met ministerie van VWS aan tafel over specialistische zorg

De Waalboog zit momenteel aan tafel bij het ministerie van VWS om samen met andere partijen na te...

Lees meer >