Nieuwbouw Joachim en Anna

Joachim en Anna biedt verpleeghuiszorg en huisvest het expertisecentrum voor ouderdomsproblematiek en complex gedrag. In Joachim en Anna bieden we belevingsgerichte zorg en dienstverlening in huiselijke sfeer aan ruim 200 bewoners. De levensstijl, gewoonten en activiteiten uit de thuissituatie willen we zo lang mogelijk behouden. De locatie ligt rustig gelegen in een groene omgeving aan de Groesbeekseweg aan de rand van Nijmegen.

De locatie krijgt volledig nieuwe woongebouwen, met uitzondering  van het pand Bosweg 250 voor jonge mensen met dementie. Dit pand is uit 2013 en voldoet al aan de toekomstige wooneisen.

Dorpsfeer

Het uitgangspunt is een thuis voor bewoners van Joachim en Anna, en de mensen om hen heen. Naast de bewoners moeten ook de mensen om hen heen thuis kunnen komen in een herkenbare woonomgeving dat niet ligt in een instelling, maar in een dorp.Een dorp tussen andere dorpen in het glooiende stuwwallandschap van Nijmegen. De nieuwe klimaatneutrale woonomgeving is ontworpen vanuit het idee van een echte dorpssfeer in een groen, glooiend landschap. In de openbare entreeruimte en de brasserie ontmoeten bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers elkaar in een gastvrije setting. Hier vinden ook allerlei activiteiten plaats, naast de kleinschalige activiteiten in de eigen woonomgeving, gericht op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners.

Vanzelfsprekend hebben bewoners met psychogeriatrische en somatische problematiek een specifieke benadering nodig. Nadrukkelijk wil De Waalboog de zorg samen vormgeven met alle direct betrokkenen. Met deze vernieuwingen creëert De Waalboog zorg- en woonomgevingen waarin bewoners zich ook in de toekomst thuis voelen en een passend vervolg van hun leven krijgen.

Planning nieuwbouw Joachim en Anna

2019 – 2023

(Ver)nieuwbouw van Joachim en Anna

  • Handhaving Bosweg 250: 36 bewoners
  • Nieuwbouw wonen: 165 bewoners
  • Nieuwbouw behandeling
  • (Ver)nieuwbouw ondersteunende diensten

Bouwers
Voor het ontwerp en de realisatie werkt De Waalboog samen met deskundige partijen uit de regio. SBH Arcitecten uit Arnhem maakt het ontwerp dat Bouwbedrijf Peter Peters uit Schaijk gaat realiseren. Advies- en bouwmanagementbureau Aarle en De Laat uit Eindhoven doet samen met De Waalboog het bouwmanagement. RTP uit Afferden doet de electrische installaties.

Nieuws

De Waalboog-jaarkrant is uit!

Een waardig vervolg geven aan het leven van bewoners. Zo goed als mogelijk is. En zo thuis als ma...

Lees meer >


Vacature voorzitter centrale Cliƫntenraad De Waalboog

Zegt u het als het anders kan? Word dan voorzitter van de centrale Cliëntenraad van De Waalb...

Lees meer >