Nieuws!

november 2016

Met deze nieuwsbrief informeren we u over de ontwikkelingen en actualiteiten bij
De Waalboog. 
De nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd. 

 

Veel gestelde vragen over organisatieontwikkelingen 

Op zaterdag 5 november hebben we bewoners, eerste contactpersonen en vrijwilligers geïnformeerd over de ontwikkelingen binnen De Waalboog. Tijdens deze bijeenomst werden verschillende vragen gesteld. Hiervan is een verslag gemaakt.  

 

Koken op woongroep Akkerwinde en Imkerhof

Vanaf deze week wordt er dagelijk gekookt op de kleinschalige woonvorm Akkerwinde (locatie Nijevelt) en Imkerhof (locatie De Honinghoeve). Koken op de woonvorm past in de visie: Zo thuis als maar kan, waarin we dicht bij de bewoner de zorg en dienstverlening willen organiseren samen met mantelzorgers en vrijwilligers. Uiteindelijk zullen alle afdelingen/woonvormen kleinschalig gaan koken. 

 

Eerste subsidieaanvragen gehonoreerd

De Waalboog is sinds enige tijd een samenwerking aangegaan met het Nijmeegse subsidieadviesbureau Hezelburcht. Op deze manier proberen we subsidies binnen te krijgen om bepaalde vernieuwingen mogelijk te maken. Inmiddels kunnen we daar de eerste vruchten van plukken: een tovertafel voor Nijevelt.

 

Bij de koffie digitaal beschikbaar 

Deze week verschijnt weer een nieuwe editie van het cliëntenblad ‘Bij de koffie’! Zoals gebruikelijk staat ook deze editie weer boordevol leuke activiteiten, nieuws vanuit de Cliëntenraad en kunt u het verslag lezen van de bijeenkomst over de ontwikkelingen van De Waalboog. Klik op 'lees meer' voor de online versie van het blad.   

 

Terugblik bijeenkomst euthanasie en dementie 

Op donderdag 3 november organiseerde De Waalboog een informatieavond over Euthanasie en dementie. Een gevoelig onderwerp voor mensen die het raakt. Ook in de media is het onderwerp het afgelopen jaar veel in de aandacht geweest. Ruim tachtig mensen bezochten de bijeenkomst in de kapel van Joachim en Anna.

   

Plaats uw stem op ZorgkaartNederland

Zorgkaart Nederland is de grootste waarderingswebsite voor de zorg. Op deze website kan iedereen de zorg beoordelen. Naast dat deze waarderingen belangrijke verbeterinformatie oplevert, helpt het anderen in de keuze voor een zorgorganisatie. Ook de verschillende locaties van De Waalboog staan op Zorgkaart Nederland. Klik op 'Lees meer' om uw waardering uit te spreken.

 

   

Afsluiting 

Kent u iemand voor wie deze nieuwsbrief ook informatief is, mail deze dan door. Hij of zij kan zich eenvoudig abonneren op de Waalboog-nieuwsbrief via deze link.

Stichting De Waalboog

Postadres:     Postbus 31071
6503 CB Nijmegen
Telefoon: 024 - 322 82 64
E-mail: info@waalboog.nl
@ de waalboog       
 

www.waalboog.nl

Stichting De Waalboog       

Inschrijven | | Afmelden voor deze nieuwsbrief