Nieuws!

oktober 2016

Met deze nieuwsbrief informeren we u over de ontwikkelingen en actualiteiten bij
De Waalboog. 
De nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd. 

 

Informatiebijeenkomsten over de organisatieontwikkelingen 

De Waalboog verandert. Onze bewoners, de maatschappij en de politiek vragen iets anders van ons dan een aantal jaren geleden. Daarom gaan we onze zorg anders organiseren. Dat doen we onder het motto: De Waalboog – zo thuis als maar kan. Op zaterdag 5 november organiseren we per locatie bijeenkomsten voor bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers. 

 

Wijziging in abonnementen voor dagbesteding 

Sinds  1 oktober hebben we de dagbesteding op een andere manier georganiseerd. We willen de dagbesteding dichter bij de bewoners organiseren, meer op maat en samen met mantelzorgers en vrijwilligers. Eén van de zaken die we anders willen organiseren is het afschaffen van de tijdrovende abonnementenstructuur.

 

19 oktober: optreden Marga Bult bij Joachim en Anna 

Dankzij stichting Max Maakt Mogelijk (van omroep Max) kunnen we bewoners en familie van Joachim en Anna een bijzondere dag aanbieden op woensdag 19 oktober. We beginnen deze middag met een gezellig potje bingo. 

 

Thema-avond euthanasie en dementie

Euthanasie bij mensen met dementie is een gevoelig onderwerp waar de meningen over uiteen lopen en waar veel onduidelijkheid over is. Wij nodigen u graag uit voor een thema-avond over dit onderwerp op donderdag 3 november van 19.00 tot 21.30 uur in Joachim en Anna.  

 

Medewerkers Rabobank bezorgen bewoners een creatieve middag 

Een groep medewerkers van Rabobank Rijk van Nijmegen is op bezoek geweest in Joachim en Anna. In de centrale hal zijn zij creatief bezig geweest met zo'n 50 bewoners, om een nieuwe betaalbon voor het restaurant van Joachim en Anna op te fleuren.

   

Topcare-symposium 

Joachim en Anna vormde donderdag 13 oktober het toneel voor de jaarlijkse Topcare Praktijk- en Wetenschapsdag waarin we samen met andere Topcare-organisaties kennis over onderzoek hebben uitgewisseld. Het thema was gericht op wat Topcare vraagt van medewerkers en hoe we de kloof kunnen overbruggen tussen papier en praktijk. 

 

   

Afsluiting 

Kent u iemand voor wie deze nieuwsbrief ook informatief is, mail deze dan door. Hij of zij kan zich eenvoudig abonneren op de Waalboog-nieuwsbrief via deze link.

Stichting De Waalboog

Postadres:     Postbus 31071
6503 CB Nijmegen
Telefoon: 024 - 322 82 64
E-mail: info@waalboog.nl
@ de waalboog       
 

www.waalboog.nl

Stichting De Waalboog       

Inschrijven | | Afmelden voor deze nieuwsbrief