Nieuws!

mei 2016

Met deze nieuwsbrief informeren we u over de ontwikkelingen en actualiteiten bij
De Waalboog. 
De nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd. 

 

Zwemmen gesteund door
Edwin van der Sar Foundation

Zwemmen is goed voor iedereen. Stichting De Waalboog maakt het mogelijk dat bewoners iedere week kunnen zwemmen in het Erica Terpstra Sportfondsenbad in Nijmegen. We starten nu ook met een tweede zwemgroep voor mensen uit de regio gesteund door de Edwin van der Sar Foundation!

 

Vergoeding extra waskosten 

Bewoners van De Waalboog betalen zelf voor het wassen van kleding. Dit valt namelijk niet onder de Wlz-verstrekking. Wanneer kleding structureel vaker gewassen moet worden als gevolg van een aandoening of ziekte, valt dit wel onder de Wlz-verstrekking en betaalt De Waalboog de extra waskosten. 

 

Historisch hout voor hospice

Hospice De Linde, onderdeel van verpleeghuis Joachim en Anna, heeft een bijzondere tuinbank in ontvangst mogen nemen van Stadsboom. Een bank met Nijmeegse historie, want het hout is afkomstig van de oude hulppijlers die rond 1935 gebruikt zijn bij de bouw van de Waalbrug.

 

Staatssecretaris Van Rijn bezoekt Joachim en Anna

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) bezocht maandag 2 mei verpleeghuis Joachim en Anna. Hij sprak met een aantal bewoners en mantelzorgers van de Bosweg en Boog, waar jonge mensen met dementie wonen en voor dagbehandeling komen. Ook nam hij deel aan een drukbezocht huiskamergesprek met bewoners van de afdelingen Jasmijn en Sering. 

 

Fingerfood winnaar Peter van Diepenprijs

Traditiegetrouw reikt De Waalboog op de Dag van de Verpleging, 12 mei, haar innovatieprijs uit aan medewerkers met het beste idee: de Peter van Diepenprijs. Dit jaar mocht Wijnand Arens, verzorgende op Nijevelt, de eerste prijs in ontvangst nemen voor het introduceren van Fingerfood op de voormalige afdeling Brug. 

   

Bosweg 250 op tv 

De Waalboog heeft meegewerkt aan de tv-opnamen voor het programma ‘Zij houden Nederland in leven’ van de EO. In een van de afleveringen komt een bewoner en diens partner van Bosweg 250 aan bod. Op woensdag 1 juni om 20.25 uur kunt u deze aflevering op NPO 1 bekijken. Bekijk hier alvast een voorproefje.   

 

   

Afsluiting 

Kent u iemand voor wie deze nieuwsbrief ook informatief is, mail deze dan door. Hij of zij kan zich eenvoudig abonneren op de Waalboog-nieuwsbrief via deze link.

Stichting De Waalboog

Postadres:     Postbus 31071
6503 CB Nijmegen
Telefoon: 024 - 322 82 64
E-mail: info@waalboog.nl
@ de waalboog       
 

www.waalboog.nl

Stichting De Waalboog       

Inschrijven | | Afmelden voor deze nieuwsbrief