NIEUWS!

December 2017

Met deze maandelijkse nieuwsbrief informeren we u over de ontwikkelingen en actualiteiten bij Stichting De Waalboog!

Zeer geslaagde vrijwilligersbedankdag

Op donderdag 1 december jl. hebben we onze ruim 500 vrijwilligers uitgebreid bedankt tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbedankdag. Dankzij hen kunnen we met elkaar heel wat mooie extraatjes organiseren voor de bewoners. En daar zijn wij hen elke dag weer dankbaar voor. Het was een zeer gezellige en geslaagde dag. In grote getale waren vrijwilligers van de verschillende locaties aanwezig om met elkaar te genieten van een leuk en gevarieerd programma. 

Waalboog-LUX-congres Dementie 23 januari 2018

De Waalboog en LUX slaan op dinsdag 23 januari 2018 de handen ineen om zorgprofessionals en bestuurders, maar ook familieleden van bewoners van De Waalboog een inspirerend congres aan te bieden op het gebied van dementie. Dit doen we aan de hand van workshops, pitches en lezingen door wetenschappers en professionals. Maar er zijn ook korte films en theaterstukken te zien die het thema dementie behandelen. 

Metamorfose entree hal Joachim en Anna 

Op 29 november jl. is de in- en uitgang van Joachim & Anna ingrijpend veranderd door beplakking met plafondhoge raamstickers met een natuurlijk uiterlijk. Deze bestickering is een middel om de aantrekkingskracht van de uitgang te verminderen en daarmee een bewonersgroep te beschermen die niet meer zelfstandig naar buiten kan. Helaas zijn er naast positieve ook negatieve reacties gegeven op deze bestickering. De reacties zijn inmiddels besproken en er wordt gekeken naar verbeteringen. 

Meer aandacht en gezelligheid door extra woonassistenten 

De Waalboog zet extra woonassistenten in op alle locaties om meer aandacht te kunnen geven aan de bewoners. ‘Dit kunnen we doen door de extra gelden die de overheid voor de ouderenzorg beschikbaar heeft gesteld voor de liefdevolle zorg’, vertelt Toos Smulders, manager Wonen en Zorg. 

Het Danspaleis was een waar spektakel

Zaterdag 16 december jl. stond Joachim en Anna in teken van Het Danspaleis, een ouderwets gezellige disco voor ouderen. In een feestelijke decor met glimmende dansvloer, rijdend discomeubel en dansende gastheren en -vrouwen werd het een fantastisch feest voor jong en oud! Veel bewoners, familieleden en mantelzorgers betraden de dansvloer. Iedereen heeft genoten van dit mooie evenement. Het Danspaleis is een initiatief van Club Goud. 

December boordevol sfeervolle activiteiten 

Ook in december zijn er binnen de locaties van De Waalboog weer sfeervolle activiteiten gepland die in teken staan van de Kerst. Zo treedt aanstaande zaterdag 23 december het Russische kleinkoor Neva-ensemble uit Sint Petersburg op in de kapel van Joachim en Anna. Iedereen is vanaf 14.30 uur van harte welkom. Klik op de button 'Lees meer' voor het gehele activiteitenaanbod dat u vindt in het cliëntenblad 'Bij de koffie' van december 2017 en januari 2018.  

Zo thuis als
maar kan

Stichting De Waalboog

T 024 - 322 82 64
info@waalboog.nl
www.waalboog.nl

Inschrijven