NIEUWS!

November 2017

Met deze maandelijkse nieuwsbrief informeren we u over de ontwikkelingen en actualiteiten bij De Waalboog!


Metamorfose entree Joachim en Anna 

Sommige bewoners met dementie hebben een sterke behoefte om te willen lopen en naar buiten te gaan. De entreedeur van Joachim en Anna heeft op sommigen van hen daardoor een grote aantrekkingskracht. Om te beperken dat zij hierdoor aangetrokken worden, krijgt de entree een metamorfose! Op 29 november krijgen de glazen puien rondom de entree een plafondhoge bestickering met een natuurlijk uiterlijk.

Eerste ervaringen Toektoek 

De Toektoek rijdt sinds kort in de wijk Neerbosch-Oost en Hees(eveld). Het nieuwe vervoersmiddel van De Waalboog zorgt voor meer verbinding met de wijkbewoners. Lees het verhaal van Leonie, een wijkbewoner die regelmatig de Toektoek inzet voor een bezoekje aan een bewoner van De Honinghoeve, het winkelcentrum en de kinderboerderij.  

Beoordeel de zorg!  

Wij zijn er benieuwd hoe u de zorg beoordeelt binnen De Waalboog. Daar kunnen wij namelijk veel van leren. Plaats uw beoordeling op de website van Zorgkaart Nederland, dat is geheel anoniem. Naast dat deze waarderingen belangrijke verbeterinformatie oplevert, helpt het anderen in de keuze voor een zorgorganisatie. Klik op de juiste locatie om uw waardering door te geven. 

 

Het Danspaleis

Zaterdagmiddag 16 december van 14.30 – 16.30 uur wordt de hal van Joachim en Anna omgetoverd tot het Danspaleis! Het Danspaleis is een ouderwets gezellige disco voor alle leeftijden. Het Danspaleis in Joachim en Anna is een initiatief van Club Goud die zich inzet om verschillende generaties vaker samen te brengen.

Studenten in Nijevelt 

Op de 4e etage de hoogbouw Nijevelt komen vier studenten wonen.  Als tegenprestatie voor de geboden woonruimte bieden zij ieder 30 uur per maand aan dienstverlening t.b.v. de bewoners. Dit zal vooral plaatsvinden in de avonduren en weekenden.  Zij gaan bijvoorbeeld helpen bij kerkvieringen, wandelen met bewoners, gastvrouw/gastheer zijn bij de receptie. Een mooie samenwerking voor jong en oud. 

Kom naar de familiecontactbijeenkomsten 

Wat jammer! Van verschillende zorgmanagers horen we dat de animo om deel te nemen aan een familiecontactbijeenkomst erg tegenvalt. Mantelzorgers besteden bijvoorbeeld hun tijd liever aan de naaste zelf. Maar goed geïnformeerd zijn over wat er speelt op de afdeling en contact met andere mantelzorgers (en vele anderen die dagelijks met uw naaste optrekken) kan tijd besparen én – ook voor uw naaste – iets toevoegen. 

Ziektekostenverzekering? ja! Aanvullende verzekering? misschien! 

Bewoners in een zorginstelling moeten zich verzekeren voor ziektekosten (basisverzekering). De kosten die de zorginstelling maakt vallen weliswaar onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ), maar de kosten die bij een opname in het ziekenhuis gemaakt worden niet. Deze worden gedekt door uw zorgverzekering. 

Cliëntenraad zoekt contactpersonen per locatie

Wilt u betrokken zijn bij de organisatie waar uw naaste verblijft? Meepraten over de verdeling van de extra gelden van VWS vanuit het belang van de bewoner? Of meepraten over de nieuwbouwplannen? Dat kan in de Cliëntenraad. Zij zijn op zoek naar nieuwe leden. Meer weten? Bel voorzitter Tiny Romviel op 06-15 32 17 53 of mail clientenraad@waalboog.nl

Zo thuis als
maar kan

Stichting De Waalboog

T 024 - 322 82 64
info@waalboog.nl
www.waalboog.nl

Inschrijven