Nieuws!

Juli 2017 

Met deze nieuwsbrief informeren we u over de ontwikkelingen en actualiteiten bij 
De Waalboog. 
De nieuwsbrief wordt maandelijks verstuurd. 

Nieuw vervoersmiddel: Toektoek    

Bewoners van de locaties De Honinghoeve en St. Jozefklooster kunnen vanaf maandag 14 augustus gebruik maken van een nieuw vervoersmiddel: de Toektoek! Met deze elektrische kar kunnen bewoners ook genieten van activiteiten op een andere locatie. 

Waardevolle hulp bij het koken

Al enkele maanden wordt er in de keuken van enkele kleinschalige woningen van Nijevelt en De Honinghoeve gekookt. Op Nijevelt koken ze op afdeling Akkerwinde een paar dagen in de week. Sinds mei hebben zij er een waardevolle hulp bij, namelijk Ahmed Alloush. Ahmed woont sinds april in Nijevelt en is één van de statushouders die wij hebben verwelkomd.  

       

Cliëntenbibliotheek verhuisd

De cliëntenbibliotheek van Joachim en Anna is verhuisd naar de hal van Joachim en Anna, naast het biljart. Bewoners kunnen boeken op elk gewenst moment pakken en weer terugzetten. Bewoners en mantelzorgers kunnen ook zelf boeken aan de collectie toevoegen. Er vindt geen beheer en registratie van de boeken en de uitleen meer plaats.

Geslaagd!

Met trots mochten de leerlingen verzorgende IG en twee leerlingen verpleegkunde deze maand hun diploma, speldje en vele bloemen in ontvangst nemen. Op verschillende locaties werden de geslaagden in het zonnetje gezet. De leerlingen zijn de afgelopen maanden begeleid door onze opleidingsadviseurs. Op één na, blijven alle geslaagden aan het werk binnen de afdelingen/ woongroepen van De Waalboog. Wij wensen hen heel veel succes! 

Quli  

Quli is een beveiligd online zorgplatform waarbij contactpersonen onder andere inzage hebben in een deel van het zorgdossier van hun naaste. Handig, want zo kan iedere gemachtigde thuis op elk gewenst moment volgen hoe het met een bewoner gaat. Wat zijn de ervaringen tot nu toe en wat hebben we aan het systeem? Klik op de button lees meer.   

 

Kleurrijke muurschildering 

Er is inmiddels een begin gemaakt met een prachtige muurschildering aan de achterkant van locatie Bosweg 250. Diverse fondsen, waaronder de Stichting Vrienden van De Waalboog hebben een bijdrage geleverd aan dit creatieve project. Kunstenares Marloes Meijburg maakt samen met bewoners van Bosweg 250 en bezoekers van dagbehandeling Boog een prachtig boslandschap om het plein sfeervoller te maken. 

 

Save the date

De Waalboog organiseert een Thema-avond Muziek & Mensen met dementie voor iedereen die betrokken is bij mensen met dementie. Muziek heeft vaak een bijzonder effect op mensen met dementie. Op deze avond hoor je hoe dat komt en hoe je muziek kunt gebruiken in het contact. De avond is bedoeld ter inspiratie, uitwisseling van ervaringen en ondersteuning van elkaar.
Woensdag 20 september van 19.00 tot 21.00 uur hal Joachim en Anna. Meer informatie volgt. 

Stichting De Waalboog

Postadres:     Postbus 31071
6503 CB Nijmegen
Telefoon: 024 - 322 82 64
E-mail: info@waalboog.nl
Facebook       
@ de waalboog       

www.waalboog.nl

Stichting De Waalboog       

Inschrijven