Mooie momenten delen 

Een mantelzorger kookt wekelijks een maaltijd op de woning, terwijl een vrijwilliger samen met bewoners de tafel dekt. Een medewerker brengt wekelijks met haar jonge hond een bezoek aan bewoners op de afdeling die zichtbaar genieten van dit dierenbezoek. Zomaar een greep van een mooi samenspel tussen mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers. Dit levert mooie momenten op die we graag willen ophalen en met u willen delen. 

Mooie Momentjes 

In de nieuwe functie dagbesteding is het onder andere van groot belang om de verbinding te leggen tussen de mensen uit het netwerk van een bewoner en wat een bewoner aan wensen heeft voor dagbesteding. Op basis van de behoeften en wensen bekijken we samen met mantelzorgers en vrijwilligers hoe we de dagbesteding dicht bij een bewoner kunnen organiseren. Het doel daarbij is om samen met de mantelzorgers en vrijwilligers meer mooie momentjes te creëren. Door het creëren van Mooie Momentjes willen we op een andere wijze in het gesprek gaan met vrijwilligers en mantelzorgers. We gaan meer activiteiten die aansluiten op het individu organiseren en een mantelzorgcoördinator zal het mogelijk maken dat mantelzorgers zich een gelijkwaardige partner voelen in de zorg voor hun naaste bewoner van De Waalboog. Wilt u een mooi moment van samenspel met bewoners, mantelzorger vrijwilligers en/of medewerkers met ons delen? Heel graag. Mail dan naar dagbesteding@waalboog.nl.

In het cliëntenblad Bij de koffie, bijeenkomsten en via de digitale nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden van dit initiatief. 

 

Nieuws

Wens: nog een keer naar de Kermis

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt won...

Lees meer >


Waalboog met ministerie van VWS aan tafel over specialistische zorg

De Waalboog zit momenteel aan tafel bij het ministerie van VWS om samen met andere partijen na te...

Lees meer >