Waalboog Missie & Visie

De wereld om ons heen is sterk veranderd. De zorgvragen van onze cliënten en hun netwerk ook. Dat vraagt om een nieuwe kijk op onze organisatie en onze toekomst. Waarom zijn we er? Voor wie? Wat willen onze cliënten? Wat willen we bereiken? En wat maakt ons daarin uniek? Dit hebben we beschreven in onze missie, visie en kernwaarden (oktober 2016).

Onze Missie

De Waalboog creëert een zorgzame woonomgeving voor cliënten met complexe, geriatrische zorgvragen. In de regio Nijmegen geven we vorm aan topzorg en behandeling, samen met onze klanten, hun netwerk, vrijwilligers en onze partners. We hebben oog voor de mogelijkheden, behoeften en wensen van onze cliënten. We vergroten hun eigen kracht, eigen regie en de kwaliteit van leven. Ook als dat door hun complexe zorgvragen niet meer vanzelfsprekend is, voelen onze cliënten zich zo thuis als maar kan.

Onze Visie 

Wij zien zorg en behandeling als een samenspel tussen de cliënt, het netwerk, vrijwilligers en professionals. We doen het samen, ieder vanuit zijn eigen betrokkenheid, verantwoordelijkheid en mogelijkheden. We nemen niet over, maar vullen aan, vanuit onze professionele expertise. Hierbij staat de cliënt centraal. Dit betekent dat we voor elke cliënt maatwerk leveren en zo gezamenlijk bijdragen aan het ervaren welbevinden en de kwaliteit van hun leven.

Onze kernwaarden 

De Waalboog is professioneel, respectvol, oprecht, ondernemend en verbindend.

                                                                                                                      

Diana Peters, mantelzorger:
"Mijn vader was kien op zijn uiterlijk. Hij verzorgde zichzelf goed. Gladgeschoren, goed gekleed. Daarom vind ik het belangrijk dat hij er ook nu nog netjes uitziet. Ik help hem daar graag bij. Zelf weet hij het misschien niet, maar ik weet dat het belangrijk voor hem is.”                                         

Nieuws

Jan Stoopprijs voor specialist ouderengeneeskunde Anne van der Zon

Anne van der Zon won op 29 november de Jan Stoopprijs voor haar onderzoek naar de kwaliteit van l...

Lees meer >


Geen handtekening meer nodig voor Zorgleefplan

Vanaf 26 november stoppen we met het vragen van een handtekening voor het multidisciplinair zorgp...

Lees meer >