St. Jozefklooster

Op zoek naar een kleinschalig en sfeervol woonzorgcentrum in een rustige, groene omgeving? Dan is het St. Jozefklooster misschien iets voor u. Het is gevestigd in een monumentaal kloosterpand, in de Nijmeegse wijk Hees. Een prima thuis voor wie lichte tot middelzware zorg nodig heeft. Ook bieden we hier dagbehandeling aan voor ouderen die nog thuis wonen.

Artby (2 van 79)_2

Locatie en omgeving

St. Jozefklooster werd ooit gebouwd voor een geestelijke orde. Nog altijd wonen er – behalve mensen met een lichte zorgvraag – zo’n dertig religieuzen. Uit de kloostertijd stamt ook de Refter, een sfeervolle eetzaal waar u voor een versbereide warme maaltijd terecht kunt. Daarnaast beschikt het klooster over een ontvangstzaal, meerdere ontmoetings- en recreatieruimten, kapsalon en natuurlijk een kapel, waar nog dagelijks diensten worden gehouden. Ook hebben we een pedicure aan huis. En laten we de prachtige grote tuin niet vergeten!

Zorg en behandeling

We bieden 24-uurs verzorgingshuiszorg en verpleegkundige hulp. Vaak met de eigen huisarts nog als hoofdbehandelaar. Als het nodig is, schakelen we de hulp in van specialistische zorgverleners van De Waalboog, zoals de fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog of specialist ouderengeneeskunde. Of we werken met uw ‘eigen’ zorgverleners bij wie u al langer in behandeling bent. We bieden ook kortdurende 24-uurs verzorging en begeleiding voor mensen die slechts een paar weken verblijven, als tussenstop na een ziekenhuisopname. Of als opstap naar een nieuwe, passende woonomgeving, binnen of buiten De Waalboog.

Dagbehandeling

In een warme en veilige leefomgeving bieden we onze bezoekers zinvolle dagbesteding en gestructureerde activiteiten die afgestemd zijn op hun beleving, mogelijkheden en behoeften. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, houtbewerken, schilderen, handwerken, koken, bewegen en spel, geheugenoefeningen, bloemschikken en tuinieren. Sommige van die activiteiten doen we samen met de groep. Andere zijn juist individueel gericht. Daarnaast ondersteunen we onze bezoekers bij de verwerking van hun ziekte. De zorg en behandeling zijn in handen van een deskundig team dat onder andere bestaat uit verzorgenden, specialisten ouderengeneeskunde en psychologen. De dagbehandeling beschikt over meerdere ruimten , hobbyruimte en fitness- en trainingsruimte. Bovendien is er een grote tuin met terras en een moestuin, voor de bezoekers die graag zelf tuinieren. Waar mogelijk doen we activiteiten samen met bewoners van het klooster. Lees hier meer informatie over onze dagbehandeling. 

Even een klein boodschapje doen in het winkelcentrum in de wijk, een kopje koffie gaan drinken bij een oude buurvrouw of nog naar uw eigen kapper gaan. Met de Toektoek bent u er zo en kunt u uw gewoonten van vroeger makkelijker in stand houden. De Waalboog beschikt over een eigen bijzonder vervoersmiddel: de Toektoek! Van dit elektrische wagentje kunnen bewoners van de locaties De Honinghoeve en St. Jozefklooster vrij gebruik maken.

Lees verder Meer verhalen

Wonen bij St. Jozefklooster

In totaal wonen er zo’n 60 mensen bij St. Jozefklooster, verspreid over verschillende soorten woonvormen. Er zijn zorgappartementen voor mensen met een lichte of meer intensieve zorgvraag. Volledig ingerichte topkamers voor wie een tijdelijke oplossing zoekt.

Passend bij u ­

St. Jozefklooster is een passende locatie voor wie méér hulp kan gebruiken dan thuiszorg of mantelzorg biedt. Heeft u tijdelijk intensieve verzorging en begeleiding nodig omdat u herstellende bent van bijvoorbeeld een operatie, of omdat uw mantelzorger even wat lucht nodig heeft? Ook dan kunt u terecht bij het St. Jozefklooster. In een veilige en rustige woonomgeving ondersteunen we u bij uw herstel.

 

In de toekomst

De Waalboog renoveert een aantal locaties en werkt aan nieuwe woon- en zorgvoorzieningen. Dat betekent dat we op termijn afscheid nemen van St. Jozefklooster. We huren het pand tot medio 2022. Tot die tijd kunnen bewoners er gewoon blijven wonen. Daarna zetten we de zorg en behandeling voort op een van onze nieuwe locaties.

Vragen?

Heeft u vragen over het St. Jozefklooster? De zorgbemiddelaars van De Waalboog staan voor u klaar.