Komst statushouders nabij 

Nog even en de eerste nieuwe bewoners van Nijevelt nemen hun intrek. De etage is praktisch. Op 6 maart komen de eerste van de twintig statushouders (asielzoekers mét een verblijfsvergunning) een kijkje nemen op de derde verdieping van de hoogbouw van Nijevelt. In de twee weken die volgen nemen zij hun intrek in hun kamer. Twee weken later komt de tweede groep.

Veiligheid waarborgen
De nieuwe bewoners krijgen via het zogenaamde ‘nood’-trappenhuis aan de achterzijde van het gebouw, toegang tot uitsluitend hun verdieping. Deze etage is afgeschermd van de rest van het pand. Zo kunnen we de veiligheid van de bewoners het beste garanderen. De etage is inmiddels grotendeels in gereedheid gebracht. Zo zijn er vier gezamenlijke keukens aangelegd, en is het trapportaal aangepast. De kamers en het sanitair zijn in oorspronkelijke staat gebleven.

Rondleiding
Op dinsdag 7 maart organiseren we rondleidingen voor geïnteresseerden van Nijevelt over de aangepaste verdieping. We starten om 19.00 uur vanuit de sociëteit. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aan te sluiten.
Vanaf 20 maart hebben we voor de eerste twee maanden een nachtwacht. Hij is elke avond en nacht aanwezig van 17.00 – 07.00 uur om toezicht te houden. Deze functie is door de gemeente gefinancierd.

Meehelpen aan integratie
Achter de schermen denken we momenteel na over de kennismaking tussen bewoners en de statushouders. Ook bekijken we welk vrijwilligerswerk eventueel enkelen van hen zouden kunnen doen. Als de nieuwe bewoners een beetje gesetteld zijn, gaan we in de tweede helft van april een kennismakingsbijeenkomst organiseren. Vindt u het leuk om iets te betekenen voor de nieuwe bewoners en zo mee te helpen aan hun integratie? Geeft u zich dan op bij projectleider Arjen Keijzer, a.keijzer@waalboog.nl. Gezamenlijk bekijken we dan de mogelijkheden. 

Nieuws

Waalboog neemt deel aan campagne 'Ontdek de ouderenzorg'

Samen met andere (ouderen) zorgorganisaties in de regio Gelderland zijn wij de campagne Ontdek de...

Lees meer >


Wens: nog een keer naar de Kermis

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt won...

Lees meer >