Inspiratiegids

In het GOUDmantel-project wordt waardevolle kennis en ervaring van (oud) mantelzorgers opgehaald zodat het gedeeld kan worden met anderen. Er is een inspiratiegids  beschikbaar waar deze creatieve ideeën van mantelzorgers en oud mantelzorgers in beschreven staan. Het delen van deze ervaringen en kennis kan voor anderen ondersteunend zijn en inspiratie bieden in de mantelzorg voor hun dierbare.

Mantelzorgers doen tijdens de zorg voor hun naaste veel kennis en ervaring op. Deze waardevolle expertise blijft na het overlijden van de naaste vaak onbenut. Terwijl zij juist andere mantelzorgers zouden kunnen helpen. Dit is ook de insteek van het GOUDmantel-project: gebruik maken van de unieke rol van oud-mantelzorgers. Zij kunnen iets betekenen voor de mantelzorger van nu. 

In de inspiratiegids die speciaal gemaakt is, worden creatieve ideeën beschreven van mantelzorgers en oud-mantelzorgers. Zij hebben praktische problemen genoemd waar ze tegenaan liepen in de zorg voor hun naasten met dementie en hoe ze hiermee om zijn gegaan. Dit leverde veel creatieve oplossingen op!

Klik HIER voor de inspiratiegids 

GOUDmantel-project
Dit project is een samenwerking met verschillende partijen onder andere het Radboudumc, Radboudumc, Radboudumc Alzheimer Centrum, Radboudumc Mantelzorgacademie, Gemeente Maasgouw, Alzheimer Nederland.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit project of wilt u uw ervaringen delen? Neem dan contact op met Marjolein van der Marck (projectleider) van het Radboudumc afdeling Geriatrie, of telefonisch via 024-3619807.

Nieuws

Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >


Ik had nog nooit van FTD gehoord

Meer mensen die FTD kennen en meer begrip krijgen voor mensen die er mee te maken hebben, dat war...

Lees meer >