Hospice de Linde

Voor mensen in de laatste fase van hun leven bieden we binnen De Waalboog op persoonlijke wijze palliatieve terminale zorg aan in Hospice de Linde. Het  hospice maakt onderdeel uit van Specialistisch  Zorg- en Behandelcentrum Joachim en Anna (Groesbeekseweg 327, Nijmegen).

Deskundige zorg
De zorg die wij bieden stemmen wij geheel af op de behoeften en wensen van de cliënt. Wij geven persoonlijke en hoogwaardige palliatieve zorg vanuit een team met deskundigen. Hierin werken de volgende disciplines nauw met elkaar samen: kaderarts palliatieve zorg, verpleegkundige, fysiotherapeut, ergotherapeut, geestelijk verzorger, maatschappelijk werker en psycholoog.
Door de brede beschikbaarheid van de verschillende deskundigen kunnen wij ook cliënten met een complexe zorgvraag goede zorg bieden, zoals bij psychische problemen of geheugenproblemen.
Aan het hospice zijn ook speciale vrijwilligers verbonden die individuele aandacht kunnen geven of activiteiten organiseren. Ook is er, indien gewenst, een waakgroep ter ondersteuning van mantelzorgers.

Kleinschalig en vertrouwd
Het hospice is een kleine afdeling met 10 kamers. Elke kamer heeft een eigen badkamer en een keukenblokje. Openslaande deuren geven direct toegang tot een eigen terrasje en de tuin. Onze kamers zijn neutraal ingericht en voorzien van radio, tv, telefoon, magnetron, koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat  en wifi. Cliënten zijn vrij om persoonlijke spullen of meubeltjes mee te nemen om de kamer een vertrouwde sfeer te geven. Familie en bezoek is altijd welkom. Er zijn geen bezoektijden. Bezoek kan ook gebruik maken van de horecafaciliteiten binnen Joachim en Anna en blijven overnachten indien gewenst.  

Uitgebreide faciliteiten
Doordat het hospice onderdeel uitmaakt van Joachim en Anna kunnen cliënten van het hospice gebruik maken van een uitgebreid aanbod van faciliteiten. Zo is er een breed activiteitenprogramma, bar, koffiehoek met leestafel, tuin met terras, restaurant en kapel. De gehele locatie is goed rolstoeltoegankelijk. Naast de privacy van de eigen kamer, bieden wij aan de mensen die daar behoefte aan hebben verschillende mogelijkheden tot afleiding, bezigheden en sociaal contact. Zo is het mogelijk te eten samen met andere cliënten en kan worden deelgenomen aan activiteiten op de afdeling en daarbuiten.

Meer informatie & contact
Voor meer informatie of een vrijblijvend bezoek aan de afdeling kunt u contact opnemen met onze zorgbemiddelaars. Zij helpen u graag verder.
Zorgbemiddeling: (024) 382 64 83, zorgbemiddeling@waalboog.nl


 

Nieuws

Ondersteuningsgroepen voor mantelzorgers

Dementie is een verraderlijke ziekte. Als mantelzorger ziet u uw naaste steeds verder achteruitga...

Lees meer >


Informatieavond opleiding leerling verzorgende

Sta je aan het begin van je (zorg) loopbaan of wil je de overstap maken naar de zorg? En ben...

Lees meer >