Verhalen bewoners

Dag in dag uit zetten medewerkers, vrijwilligers en familie zich in om bewoners een mooie dag of gezellige middag te bezorgen. Soms groots, dan weer klein en intiem. Enkele van die ervaringen delen we hier. Zo geven wij kleur aan het leven bij De Waalboog.

Als u ouder wordt, verandert er veel. Misschien bent u iets minder goed ter been, heeft u last van een chronische ziekte, of hebt u geheugenklachten. Dankzij het team De Waalboog Thuis lukt het vaak toch nog om, zo lang mogelijk, zelfstandig te blijven wonen.

Lees verder

“Heel veel mensen zorgen voor een passend vervolg van het leven van Gijs. Niet alleen wij, maar ook zijn broers en zussen, vrienden van vroeger, vrijwilligers en natuurlijk de medewerkers van De Waalboog. We wandelen, spelen potjes Yahtzee, dammen, zwemmen en nemen Gijs mee naar het koor. Uitdagende, sportieve en muzikale bezigheden, daar hield hij altijd van. En hij houdt er nóg van.”

Lees dit verhaal en alle andere artikelen in De Waalboog Jaarkrant 2019.

Lees verder

Bij De Waalboog zetten we ons er continu voor in om bewoners een passend vervolg van hun leven te geven. Wij verdiepen ons in hoe iemand heeft geleefd. Wat was belangrijk voor hem of haar en wat kunnen we daarvan nog voortzetten? Dat is per persoon heel verschillend en dus maatwerk. Het bezoek van een bewoner van Nijevelt aan de jubileumviering van zijn oude ijshockeyclub is daar een mooi voorbeeld van.

Lees verder

“Mijn man sportte graag. Fijn dat hij dat bij De Waalboog kan blijven doen.”

Lees verder

“Iedere maand verzorg ik huiskamerconcertjes op de afdelingen Iris en Waterlelie van Joachim en Anna met mijn cello. Daarmee probeer ik aan te sluiten bij wat bewoners vroeger mooi vonden – en nog altijd mooi vinden.”

Lees verder

Even een klein boodschapje doen in het winkelcentrum in de wijk, een kopje koffie gaan drinken bij een oude buurvrouw of nog naar uw eigen kapper gaan. Met de Toektoek bent u er zo en kunt u uw gewoonten van vroeger makkelijker in stand houden. De Waalboog beschikt over een eigen bijzonder vervoersmiddel: de Toektoek! Van dit elektrische wagentje kunnen bewoners van de locaties De Honinghoeve en St. Jozefklooster vrij gebruik maken.

Lees verder

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt wonen maar bij De Waalboog op onze locatie Bosweg 250 (voor jonge mensen met dementie en mensen met niet aangeboren hersenletsel). Je bent dol op de kermis, maar als je in een verpleeghuis woont gaat dat niet meer zo vanzelfsprekend. Hoe fijn is het dan als één van de woonassistenten je meeneemt voor een onvergetelijke avond op de Nijmeegse kermis. Wat een topavond hadden ze!

Lees verder

Bij De Honinghoeve hebben we een fraaie moestuin. Leuk voor bewoners om daar te zitten en voor wie dat kan er samen met vrijwilligers in te werken. Met elkaar plukken zij er de vruchten van. Sinds kort hebben we ook twee konijntjes die in de moestuin hun plekje hebben. Bewoners die dat leuk vinden kunnen helpen hen te verzorgen of met hen te knuffelen.

Lees verder

“Wekelijks bezoek ik met mijn hond Tess verschillende bewoners die vroeger een hond hadden. Dit soort knuffelmomenten vinden ze heerlijk. Bovendien is het een goede manier om herinneringen op te halen.”

Lees verder

“Meneer Klaus houdt erg van dansen. We weten wat zijn lievelingsmuziek is en maken regelmatig met hem een dansje door de woonkamer. Hij is het zeker nog niet verleerd!”

Lees verder