Meet, Greet & Experience

Ben jij nieuwsgierig naar een baan binnen de ouderenzorg? Kom op zaterdag 15 oktober (13.00 - 17.00 uur) naar Nijevelt en ontdek jouw mogelijkheden!

Meer info

Nieuwbouw Joachim en Anna

Joachim en Anna ondergaat de komende jaren een ware metamorfose. We gaan het vrijwel geheel vervangen door nieuwbouw. De huidige panden zijn veelal 50 jaar of ouder en voldoen niet meer aan de wensen van hedendaagse en toekomstige bewoners met toenemende complexe zorgvragen. De eerste twee panden zijn begin 2022 in gebruik genomen en momenteel wordt hard gewerkt aan de volgende twee woonzorggebouwen.

Nieuwbouw Joachim En Anna Vallei Impressie Verkleind

Bij De Waalboog zetten we ons er voor in om mensen een passend vervolg van hun leven te bieden. Een prettige en aangepaste woonomgeving is daarbij essentieel. Het pand Bosweg 250 voor jonge mensen met dementie blijft wel zo staan. Dit pand is uit 2013 en voldoet al aan de toekomstige wooneisen.

Dorpsfeer
Het uitgangspunt voor de nieuwbouw is een thuis creëren voor bewoners en bezoekers van Joachim en Anna. Naast de bewoners moeten ook de mensen om hen heen thuis kunnen komen in een herkenbare woonomgeving dat niet ligt in een instelling, maar in een dorp.Een dorp tussen andere dorpen in het glooiende stuwwallandschap van Nijmegen. De nieuwe klimaatneutrale woonomgeving is ontworpen vanuit het idee van een echte dorpssfeer in een groen, glooiend landschap. In de openbare entreeruimte en de brasserie ontmoeten bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers elkaar in een gastvrije setting. Hier vinden ook allerlei activiteiten plaats, naast de kleinschalige activiteiten in de eigen woonomgeving, gericht op de behoeften en mogelijkheden van de bewoners.

Samen zorgen
Vanzelfsprekend hebben bewoners met bijvoorbeeld psychogeriatrische of somatische problematiek een specifieke benadering nodig. Nadrukkelijk wil De Waalboog de zorg samen vormgeven met alle direct betrokkenen. Met deze vernieuwingen creëert De Waalboog zorg- en woonomgevingen waarin bewoners en hun naasten zich thuis voelen en een passend vervolg aan hun leven kunnen geven.

Accepteer de Marketing en Statistieken cookies om bijbehorende video te kunnen bekijken of ga rechtstreeks naar het platform van deze derde partij https://www.youtube.com/embed/Uucj0jW3M58?feature=oembed.

Eerste bouwfase
In de eerste bouwfase is inmiddels afgerond. Begin 2022 hebben we de eerste twee nieuwe gebouwen, Wingerd en Magnolia, in gebruik genomen. De bewoners én medewerkers genieten volop van hun mooie en ruime omgeving. Via onderstaande link leest u meer over de afzonderlijke gebouwen en hoe we gericht voor deze bewonersgroepen de gebouwen hebben ingericht.

Tweede bouwfase
Momenteel is de tweede bouwfase in volle gang. In deze fase zijn de gebouwen van Iris, Waterlelie, Wingerd en Klarinet gesloopt om ruimte te maken voor de volgende twee nieuwe gebouwen. Inmiddels is de aannemer volop aan het bouwen van de twee nieuwe gebouwen: B (Hazelaar) en C (Esdoorn).  Qua stijl zijn ze hetzelfde als de nieuwbouw van de Wingerd en Magnolia: sfeervolle kleuren, zacht licht, grote ramen, knusse hoekjes en omringd door natuur. De toekomstige bewoners zijn ouderen met dementie, soms in combinatie met gedragsproblemen. In gebouw C/ Esdoorn  komt bovendien woonruimte voor jonge(re) mensen met een vorm van dementie, als uitbreiding van het gebouw aan de Bosweg 250.

Kleinschalig en open
De bewoners hebben vanuit gebouw B (Hazelaar) en C (Esdoorn) uitzicht op de groene vallei en de bosrand. Gebouw Hazelaar biedt plek aan vier kleinschalige woongroepen van ieder negen bewoners. Gebouw Esdoorn telt drie woongroepen van dezelfde grootte. Beide gebouwen bieden hun bewoners zoveel mogelijk bewegingsvrijheid. De weinige deuren die er zijn, blijven alleen gesloten voor bewoners die gebaat zijn bij een bekende, veilige omgeving. Alle bewoners hebben een eigen studio, maar ze kunnen overdag ook de gezelligheid opzoeken in de huiskamers met knusse hoekjes. Of genieten van de rust in de omliggende tuin.

 

Bouwupdates en Nieuwsbrieven

Impressies

Centrale brink

Groene vallei

Bosrijke omgeving

Gebouw Magnolia: voor mensen met ouderdomsproblemen en psychiatrische aandoeningen (gerontopsychiatrie)

Gebouw Wingerd: voor mensen met dementie en ernstige gedragsproblemen (D-zep)

Plattegrond

Heeft u vragen over de nieuwbouwontwikkelingen? Onze projectmedewerker vastgoed staat voor u klaar.

Corine Aarnoudse

Projectmedewerker vastgoed

06 244 03 280   

Stuur e-mail