Verhalen medewerkers en vrijwilligers

Dag in dag uit zetten medewerkers en vrijwilligers zich in om bewoners een mooie dag of gezellige middag te bezorgen. Soms groots, dan weer klein en intiem. Enkele van die ervaringen delen we hier. Zo geven wij kleur aan het leven bij De Waalboog.

“Mijn stage bij De Waalboog, inmiddels al 13 jaar geleden, is eigenlijk zo goed bevallen dat ik niet meer weggegaan ben.”

Lees verder

“De Waalboog is een goede leerschool. Wat ik interessant vind, is dat geen dag hetzelfde is. Elke dag leer ik weer iets bij, om toe te passen in mijn opleiding.”

Lees verder

“Wat het werk vooral leuk maakt, zijn mijn fijne collega’s en de cliënten. De Waalboog is niet alleen thuiskomen voor hen maar ook voor mij.”

Lees verder

“Ik durf oprecht te zeggen dat het werken in de zorg én bij De Waalboog mij deels gemaakt heeft tot de persoon die ik vandaag de dag ben.”

Lees verder

“Van meeloopdag naar dé baan in de zorg. Veel beter dan een sollicitatiegesprek, dat relatief kort is en waar zenuwen een rol spelen”

Lees verder

“Gedrag is pas een probleem als wij, de zorgmedewerkers, het niet begrijpen.”

Lees verder

“Het mooiste aan het werken als woonassistent is er echt kunnen zijn voor de bewoners. Het is fijn om de bewoners de aandacht te geven die zij verdienen, tijd die voor zorgmedewerkers zo schaars is.”

Lees verder

“ Als woonassistent heb je de tijd om de bewoners te leren kennen door met ze te praten en dat zorgt vaak voor mooie momenten. Tijdens een gesprek met een bewoner hoorde ik dat zij vroeger veel piano heeft gespeeld. Samen hebben we wat gespeeld. Mooi om haar passie voor het pianospel te zien.”

Lees verder

“Bij De Waalboog heb je veel meer tijd voor persoonlijk contact. Als ik een bewoner help bij het aankleden, kan die bijvoorbeeld zelf kiezen wat de outfit van die dag wordt. En het team is veel hechter dan op mijn vorige werkplek: we staan er met elkaar, naast elkaar en voor elkaar!”

Lees verder

“Wat ik vind van mijn baan? In één woord: ge-wel-dig! Het is leuk, lief en dankbaar werk, waar je veel voor terugkrijgt. Wat voor mij wél heel belangrijk is, is dat het goed voelt. Dat zit ‘m niet zozeer in de omgeving, maar vooral in de mensen. In mijn collega’s en in de bewoners voor wie we samen zorgen. Dat zat bij De Waalboog meteen goed, al op de dag van de sollicitatie.”

Lees verder
  • 1
  • 2