Vakantiehulp gezocht!

Ben je 17 jaar of ouder en op zoek naar vakantiewerk of een bijbaantje? Bij De Waalboog kun je betekenisvol werk doen en tegelijkertijd je bankrekening een beetje spekken.

Solliciteer

Regionaal Consultatieteam Gedrag

Mensen die langdurige, intensieve zorg nodig hebben kunnen gedrag vertonen die problemen oplevert voor de persoon zelf en/ of zijn omgeving. Ondanks de goede zorg van zorgprofessionals en mantelzorgers kan een passende oplossing soms ver weg zijn. De kwaliteit van zorg kan dan onder druk komen te staan. In dat geval kan het Regionaal Consultatieteam Gedrag hulp bieden.

Dementerende ouderen

ernstig probleemgedrag komt helaas steeds vaker voor in de langdurige zorg. Denk bijvoorbeeld aan gedragsverandering door een hersenaandoening of voorkomend uit onverwerkte emoties of
rouw. Iemand kan steeds boos zijn en zijn boosheid afreageren op zijn omgeving.  Enerzijds is probleemgedrag niet te voorkomen, omdat het gedrag vaak juist een reden is voor verhuizing naar een zorginstelling. Anderzijds is het ontstaan of blijven bestaan van gedrag wel te beïnvloeden. Binnen De Waalboog hebben we een speciaal consultatieteam gedrag die een veel ervaringen expertise heeft op dit gebied. Wij werken onder onder andere met een zelf de zelf ontwikkelde behandelmethode ‘Focussen’ wanneer de casus daarom vraagt. Het doel is om zorgteams handvatten te geven om direct hiermee aan de slag te gaan.

Regionaal Consultatieteam Gedrag

De Waalboog heeft een regionaal consultatieteam gedrag opgesteld. Dit team bestaat uit verschillende professionals zoals:

  • Verpleegkundige
  • Verzorgende
  • Psycholoog
  • Specialist ouderengeneeskunde
  • Psychomotorisch therapeut

Stuk voor stuk hebben ze specialistische kennis in het adviseren, begeleiden en behandelen van (oudere) mensen met (ernstig) probleemgedrag of complexe zorgvraag en zijn getraind in de methode Focussen. De professionals verlenen zorg binnen én buiten onze woonzorgcentra.

Consultatie aanvragen

Je kan een consultatie aanvragen als je werkzaam bent in een zorgteam. Het streven is dat een aanvraag gedaan wordt door het kernteam of behandelaar.  U kunt bij ons een consultatie indienen via Zorgdomein. Wil je eerst telefonisch overleggen over een casus, kun je het contactformulier invullen en dan neemt de coördinator van het Regionaal Consultatieteam Gedrag zo snel mogelijk  contact met je op.

       

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over ons Regionaal Consultatieteam Gedrag vul dan ook het contactformulier in.