Medewerker dagbesteding, afdeling ouderen met dementie

Ben jij medewerker dagbesteding en wil je vooral ook een coachende rol? Op afdeling Iris kun je direct aan de slag.

De afdeling
Afdeling Iris heeft 18 bewoners met een psychogeriatrische achtergrond. Hun wereld is klein en voor een groot deel naar binnen gericht. Toch weten ze elkaar zeker te vinden in de huiskamers van de afdelingen. Of het nu gaat om de wat prikkelarmere of de juist prikkelrijkere huiskamers: er is altijd een medewerker aanwezig, die met warmte en aandacht klaarstaat om de dag van de bewoners meer glans te geven. Dat lukt, omdat het team precies weet met wie ze te maken hebben: meneer De Vries wordt blij van een kopje koffie met slagroom, mevrouw Jansen vindt het fijn om even een aai over haar arm te krijgen. Ook in de verzorging is ‘kennen’ en respecteren heel belangrijk. Wil een bewoner wat langer uitslapen? Prima! Ontbijt iemand graag op bed? Geen probleem! Kan mevrouw Zweers zich met wat sturing nog zelf aankleden, als ze de tijd maar krijgt? Dan wordt die ruimte gemaakt.

Het team
Team Iris is hecht. De zorg voor de bewoners is op de afdeling echt een gezamenlijke uitdaging, zonder sterke hiërarchie of strak afgebakende taken. Natuurlijk, ieder teamlid heeft eigen expertise en verantwoordelijkheden, maar samen staan ze voor dat hogere doel: nog beter aansluiten bij de leefwereld en wensen van de individuele bewoners. Een mooie uitdaging: bewoners meer regie geven, vraagt om een andere werk- én denkwijze. Van het hele team, dus ook van jou als dagbestedingscoach. Hoe ziet het ideale zorg- en activiteitenprogramma er precies uit? Waar haal je als team de tijd vandaan? Hoe laat je de routine los, zonder de grip te verliezen? Wat werkt wel, wat pakt minder goed uit? Welke aanpassingen zijn nodig? Schrijf jij welzijn met een hoofdletter W en ben je een bouwer? Ben je het type ‘stilstand is achteruitgang’? Dan maken Waterlelie en Iris heel graag kennis met je! 

De baan
Jouw rol als medewerker dagbesteding in een paar steekwoorden? Organiseren, coördineren, begeleiden, inspireren, coachen en verbinden. En dat allemaal in één baan, op afdeling Iris: mooie uitdaging toch? 

Op de afdeling integreren de activiteiten graag in de dag. Geen vast moment voor muziek of een ommetje, maar precies wanneer een bewoner er behoefte aan heeft. Is meneer Jansen wat van slag? Dan ga je liedjes zingen, je weet tenslotte dat hij daar rust in vindt. Verzet mevrouw De Vries zich wat tijdens de verzorging? Dan leid je haar af met een foto, omdat ze kalm wordt bij het zien van haar kleinkinderen. Dat maakt dagbesteding iets van het hele team: jij bent dé persoon om je collega’s daarbij te inspireren, naast je reguliere taken rondom dagbesteding.

 • Je hebt een passend mbo-diploma.
 • Je volgt de bewoners in hun belevingswereld en bedenkt activiteiten die hun welzijn vergroten. 
 • Je bent creatief en denkt in mogelijkheden: je sluit in aangepaste vorm aan bij wat de bewoners vroeger graag deden.
 • Je begeleiding is persoonlijk: je weet verbaal en non-verbaal verbinding te leggen.
 • Je ziet kansen liggen en brengt die inspirerend over naar de andere teamleden: je coacht hen om samen het welzijn van de bewoners te vergroten.
 • Je bent bereid om af en toe ’s avonds, in het weekend of op feestdagen te werken.
 • Je kijkt over de grenzen van je eigen afdeling heen, op zoek naar mogelijkheden voor alle bewoners van De Waalboog.

We zien graag dat je creativiteit, nieuwsgierigheid, betrokkenheid en flexibiliteit meeneemt naar afdeling Iris. En zeker ook een warme sfeer en een hartelijke lach.

Wat bieden we jou?

 • Het team Iris zoekt versterking van een medewerker dagbesteding, die beschikbaar is voor ongeveer 20 uur per week. Wil je meer werken of juist minder: laat het weten, we zijn graag flexibel.
 • Je aanvangssalaris is conform de CAO-VVT, FWG 40
 • Je maandsalaris wordt aangevuld met een vergoeding voor onregelmatigheid.
 • Daarnaast ontvang je vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,33%). 

Over De Waalboog
Voor De Waalboog begint goede zorg en behandeling op dát punt in het leven waar alles voor mensen nog ‘paste’. Toen alles nog bij elkaar kwam; in mensen, in omgeving, in dierbare rituelen en patronen. Dat punt in het leven waar het voor het laatst als thuis voelde, letterlijk en figuurlijk.

Als het leven door ouderdomsproblemen kantelt, helpt De Waalboog om de verhaallijn van het leven van de bewoners zoveel als mogelijk voort te zetten. We doen dat met zo’n 1000 medewerkers en ruim 500 vrijwilligers. Bij hen staat de bedoeling voorop: doen wat nodig is voor de individuele bewoner, in gelijkwaardige samenspraak met de bewoner én de naasten. Dat betekent samen persoonsgericht ontdekken we wat de specifieke wensen, behoeften en mogelijkheden zijn. En daar met maatwerk op inspelen. Zo staat steeds de vraag van de bewoners, cliënten en bezoekers centraal. Precies wat nodig is voor een passend vervolg, zo thuis als maar kan.

De Waalboog is actief lid van regionale zorgketens en van diverse kennisnetwerken. Voor onderzoek en opleiding werken we nauw samen met de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Zo bouwen we aan een zorgorganisatie die steeds klaar is voor de toekomst.

Enthousiast? Reageer dan nu!
Wil jij werken als medewerker dagbesteding op afdeling Iris en heb je een passend diploma? Reageer dan nu via onderstaande knop.

Wil je vooraf nog wat meer info, heb je vragen? Neem dan contact op met recruiter Britta Nissen via 06-28 24 10 11. We kijken naar je uit!

De vacature wordt tegelijkertijd in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Een meeloopmoment op de afdeling maakt onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure, net zoals het aanleveren van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het inwinnen van referenties.

Volg nu ook onze pagina ‘Werken bij De Waalboog’ op Facebook en blijf op de hoogte van al onze vacatures.