< Terug naar het overzicht


Zwemmen voor mensen met hersenletsel

Mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH) kunnen nu deelnemen aan een speciaal voor hen ingericht zwemuur. Ouderenzorgorganisatie De Waalboog uit Nijmegen biedt in samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation wekelijks dit speciale zwemuur aan. Momenteel is er ruimte voor nieuwe deelnemers in de groep.

     

Zwemmen voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel is vaak moeilijk te regelen omdat voor hen een goede en veilige zwemplek met deskundige begeleiding van groot belang is. Het speciale wekelijkse zwemuur van De Waalboog biedt dit. Het staat onder deskundige begeleiding van Alwies Hendriks, psychomotorisch therapeut van De Waalboog en vele vrijwilligers. Het vindt plaats in het Erica Terpstra Sportfondsenbad, dat toegankelijk en voorzien is van alle gemakken (warm water, verstelbare bodem, liften, hulp bij aan- en uitkleden).  

Herstel motoriek en plezier
Zwemmen is van belang voor het verbeteren en behoud van de algehele conditie maar is ook goed voor plezier in bewegen. Zwemmen is goed voor herstel van motoriek en evenwicht maar bovendien ook een gezellige groepsactiviteit. Deelnemers mogen ook hun eigen vrijwilliger meenemen. Dit kan wellicht een mooie gelegenheid zijn om in een moeilijke periode, samen iets leuks te ondernemen.

 de zwemvrijwilligers

Informatie en aanmelding
Mensen uit de omschreven doelgroep die interesse hebben kunnen voor meer informatie en aanmeldingen contact opnemen met Alwies Hendriks, psychomotorisch therapeut van De Waalboog, e-mail a.hendriks2@waalboog.nl, T (024) 382 63 77. De kosten bedragen €5,50 per keer, per persoon.

Edwin van der Sar Foundation
De Waalboog kan dit zwemuur mogelijk maken door een samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation. Deze Foundation realiseert beweegprojecten voor mensen met hersenletsel, zoals zwemmen. Zo willen zij mensen met hersenletsel helpen hun leven weer (zelfstandig) op te pakken. De Foundation is een stimulerende en verbindende factor tussen diverse partijen; patiënten, revalidatiecentra, ziekenhuizen, woon-zorglocaties en verzekeraars. 

Nieuws

Waalboog verzorgt masterclass over zorg voor jonge mensen met dementie

De Waalboog is gespecialiseerd in de zorg voor jonge mensen met dementie. Graag delen wij onze ke...

Lees meer >


Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >