< Terug naar het overzicht


Wondzorg op afstand

Wondbehandeling via beeldbellen is beschikbaar voor alle bewoners van De Waalboog. Het speciale wondzorgteam van De Waalboog maakt vanuit de woonlocatie van een bewoner een beeldverbinding met een consulent wondverzorging in het CWZ of het Radboudumc.  Een win-win situatie voor zowel de bewoners als de zorgleners. Een behandeling kan snel gestart worden en bewoners hoeven niet naar het ziekenhuis en kunnen in hun eigen woonomgeving blijven. Een mooie innovatieve ontwikkeling!

Alfred Sanders, wondzorgconsulent van De Waalboog is erg enthousiast! ‘Het is heel erg makkelijk. Wanneer we bij de behandeling van een wond willen overleggen met het ziekenhuis, maken we direct een afspraak met de consulent wondverzorging van het ziekenhuis om een beeldbel-afspraak te maken. De consulent wondverzorging van het ziekenhuis beoordeelt de wond op zijn beeldscherm en overlegt terplekke met mij of een andere wondzorgconsulent van De Waalboog over de verdere behandeling.

Wondzorgconsulenten
Binnen De Waalboog werken drie wondzorgconsulenten. Zij zijn op verschillende locaties werkzaam en worden ingevlogen door andere zorgmedewerkers wanneer er een vraag ligt op het gebied van wondzorg. Ze adviseren en helpen een behandeling te starten. Ook geven zij advies op het gebied van materiaal dat medewerkers kunnen gebruiken bij deze behandelingen.

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >