< Terug naar het overzicht


Winnaars Peter van Diepenprijs bekend

De Dag van de Zorg, 12 mei, is jaarlijks ook hét moment om binnen De Waalboog de Peter van Diepenprijs uit te reiken. Een prijs om (innovatieve) zorgverbeteringen te stimuleren. Anders dan andere jaren heeft de jury dit keer besloten niet één hoofdprijs maar drie gelijkwaardige kleinere prijzen toe te kennen. De jury kwam daartoe, na de beoordeling van de inzendingen. De winnaars zijn Marc Rensen, Simone Janssen en Con Philipsen. 

Met de pan op tafel
Idee: Marc Rensen, dagbestedingscoach woonzorgcentrum Nijevelt:
Om de broodmaaltijd op Kleinschalig Wonen extra gezellig te maken zet Marc een grillplaat op tafel.  Bewoners van KSW raken zo meer betrokken bij de maaltijd, komen van hun kamer af én eten meer. Dat is niet alleen goed voor het sociale karakter, maar vooral ook goed voor de voedingstoestand van de bewoners.

De Ballendekenhoes
Idee: Simone Janssen, verzorgende
Het is een lastige klus om nieuwe hoezen om een ballendeken te doen. Zwaar werk en belastend voor nek en schouders. Simone bedacht een methode om een hoes te maken uit een gewone dekbedhoes: je knipt een dekbedhoes aan één kant open en maakt deze kant sluitbaar met drukknopen. 

Het Puzzelmenu
Idee:
Con Philipsen, kok, Heilig Hartklooster in Asten
Con laat de bewoners van het H. Harktlooster meedenken bij het samenstellen van het menu. Zo ontstaat er variatie in het aanbod en wordt gestructureerd naar de wensen van bewoners gekeken. Daarbij let hij natuurlijk op de criteria voor volwaardige voeding. 

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >