< Terug naar het overzicht


Waalboogpodium

Op 4 oktober vindt voor de eerste keer het Waalboogpodium voor bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers plaats en het programma hiervoor is klaar! Het is een afwisselend en interessant programma geworden met voor ieder wat wils.

De Waalboog wil graag mensen met elkaar in verbinding brengen, kennis delen en nieuwe initiatieven een podium bieden. Daarom organiseren we op donderdag 4 oktober het eerste Waalboog-podium. Dit evenement is bedoeld voor ALLE mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van De Waalboog. Komt u ook? Het vindt plaats op het St. Jozefklooster van 15.30 – 19.30 uur, inclusief wat te eten. Het Waalboog-podium zal twee keer per jaar plaatsvinden, steeds op een andere locatie van De Waalboog.

Programma

15:15            Inloop en ontvangst

15:30            Warm muzikaal welkom

16:00            Levensverhaal van een pater

16:30-18:00  Workshops (aanmelding voor de workshops is gesloten)

18:00           Markt met o.a. demonstraties en innovaties binnen De Waalboog

18:30           Uitreiking voucher ‘Goed idee voor St. Jozefklooster!’ door Toke Piket, bestuurder van De Waalboog 

18:45-19.30 Afsluiting met eten en drinken

Workshops (aanmelding is gesloten)

  • Wondzorg: Alfred Sanders, Annemiek Aalbers, Yvonne Heijmen (verpleegkundigen van De Waalboog): presentatie & demonstratie over de invoering van nieuwe materialen voor wondzorg binnen De Waalboog.
  • Smaakverandering bij ouderen: Eric-Jan Wissink (van ‘Smaak van het huis’): uitleg over  smaakverandering bij ouderen en een proeverij.
  • Rondleiding door het klooster: U krijgt een rondleiding door het prachtige Sint Jozefklooster.
  • Mindfulness: Esther Keijers (opleidingsadviseur Waalboog): u ervaart wat mindfulness met u doet.
  • Club Goud: Moniek van Daal (oprichter): toelichting waarom het belangrijk is om verschillende generaties vaker samen te brengen en hoe zij door samen te werken met festivals en filmhuizen dit voor elkaar proberen te krijgen.
  • Dementie: Elly Prins (gz-psycholoog Waalboog): wat kunt u doen om onrust en probleemgedrag bij mensen met dementie te verminderen of te voorkomen?
  • Topkamers St. Jozefklooster: Marja Leeuwenhaag (verpleegkundige Waalboog): Uitleg over de topkamers (tijdelijk verblijf) in het Sint Jozefklooster.

Goed Idee-tegoedbon
Bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers geven we graag de gelegenheid een idee in te brengen wat ten goede komt aan het welzijn van de bewoners van het St. Jozefklooster. De Raad van Bestuur reikt een tegoedbon uit voor een goed idee! Tijdens het Waalboog-podium zal bestuurder Toke Piket samen met een bewoner en één van de collega’s van het St. Jozefklooster een keuze maken uit de ingediende voorstellen! 

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >