< Terug naar het overzicht


Waalbooginterview voor Waardigheid en Trots: Ouderenzorg vergt meer wetenschappelijk onderbouwde kennis en specialistische centra’

Mooi interview van Waalboog-medewerkers Anne van der Zon, specialist ouderengeneeskunde, en Raymond Koopmans, hoogleraar ouderengeneeskunde voor Waardigheid en Trots over noodzaak van wetenschappelijk onderbouwde kennis en kwaliteit van leven in specialistische centra: 

De ouderenzorg in Nederland vraagt om meer wetenschappelijk onderbouwde specialistische kennis. Bovendien is het belangrijk om die kennis toe te passen  op specialistische afdelingen; deze richten zich dan op specifieke doelgroepen, zoals jonge mensen met dementie. “Nederland is hierin op de goede weg, maar er is veel ruimte voor verbetering; er is behoefte aan meer kennisontwikkeling”, zegt Raymond Koopmans.

Lees hier verder 

 

Waalboog als kenniscentrum
Dat De Waalboog veel waarde hecht aan wetenschappelijk onderzoek blijkt wel uit het feit dat wij zowel wetenschappelijk als praktijkgericht onderzoek stimuleren. Naast de geïnterviewden zijn o.a. ook actief met wetenschappelijk onderzoek:

Lees hier meer over hoe De Waalboog als kenniscentrum actief is. 

Nieuws

Vrienden zorgen voor ijsjes in deze warme periode

Wat zijn we toch blij met de Vrienden van De Waalboog. Zij trakteerden deze week spontaan op een ...

Lees meer >


Toke Piket nieuwe baan

Na ruim 4 jaar bij De Waalboog te hebben gewerkt als voorzitter raad van bestuur, heeft Toke Pike...

Lees meer >