< Terug naar het overzicht


Waalbooginterview voor Waardigheid en Trots: Ouderenzorg vergt meer wetenschappelijk onderbouwde kennis en specialistische centra’

Mooi interview van Waalboog-medewerkers Anne van der Zon, specialist ouderengeneeskunde, en Raymond Koopmans, hoogleraar ouderengeneeskunde voor Waardigheid en Trots over noodzaak van wetenschappelijk onderbouwde kennis en kwaliteit van leven in specialistische centra: 

De ouderenzorg in Nederland vraagt om meer wetenschappelijk onderbouwde specialistische kennis. Bovendien is het belangrijk om die kennis toe te passen  op specialistische afdelingen; deze richten zich dan op specifieke doelgroepen, zoals jonge mensen met dementie. “Nederland is hierin op de goede weg, maar er is veel ruimte voor verbetering; er is behoefte aan meer kennisontwikkeling”, zegt Raymond Koopmans.

Lees hier verder 

 

Waalboog als kenniscentrum
Dat De Waalboog veel waarde hecht aan wetenschappelijk onderzoek blijkt wel uit het feit dat wij zowel wetenschappelijk als praktijkgericht onderzoek stimuleren. Naast de geïnterviewden zijn o.a. ook actief met wetenschappelijk onderzoek:

Lees hier meer over hoe De Waalboog als kenniscentrum actief is. 

Nieuws

Waalboog verzorgt masterclass over zorg voor jonge mensen met dementie

De Waalboog is gespecialiseerd in de zorg voor jonge mensen met dementie. Graag delen wij onze ke...

Lees meer >


Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >