< Terug naar het overzicht


Vierdaagse bij De Waalboog

De 100-ste Vierdaagse ontgaat De Waalboog natuurlijk niet. Al de hele week zit de sfeer er goed in op verschillende afdelingen. Op de derde dag van de Vierdaagse mochten de bewoners van Woonzorgcentrum Nijevelt aan de Heijendaalseweg de lopers bij het vertrek al in vroegte uitzwaaien. En bij terugkeer konden de bewoners van Bosweg 250, voor jonge mensen met dementie, de soldaten aan hun deur voorbij zien trekken. En in de koelte van de centrale ruimten konden bewoners op groot scherm de live-uitzending van TV Gelderland volgen.

  

Logeren
Bosweg 250 biedt deze week ook tijdelijk onderdak aan een man uit een ander deel van het land die al op jonge leeftijd aan dementie lijdt. Desondanks wil hij met eigen begeleiding de Vierdaagse lopen. De medewerkers van de Bosweg vangen hem dagelijks op na afloop van de tocht en helpen hem ’s ochtends weer op weg.

50ste keer voor wandelvrijwilliger
Onder de lopers doen ook verschillende Waalboog-medewerkers en -vrijwilligers mee. Zo ook wandelvrijwilliger Roland van Reijsen.‘Ik loop dit jaar voor de 50-ste keer mee. Ik ben bijna 78 en vind het na 49 keer nog steeds een prachtig fenomeen. Eén week in het jaar waarin iedereen gelijk is, van hoog tot laag. Iedereen loopt dezelfde routes en iedereen wordt geholpen als hij het moeilijk heeft. Zo zou de samenleving vaker moeten zijn. Door het jaar heen loop ik wekelijks met bewoners van Joachim en Anna. Als gepensioneerde fysiotherapeut bij Nijevelt weet ik hoe belangrijk het is voor de bewoners om in beweging te blijven. Stil zitten is achteruitgang. Lekker naar buiten, frisse lucht, even een andere omgeving en je lijf in beweging brengen, dat doet de bewoners zo goed!’ 

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >