< Terug naar het overzicht


Veranderingen bij entree, brasserie en maaltijden op verschillende locaties

Op de grotere locaties, De Honinghoeve, Nijevelt en Joachim en Anna, verandert er de komende tijd het nodige rondom de entree en de warme maaltijden. We willen onze facilitaire dienstverlening dichter bij de bewoners organiseren om zo beter in te kunnen spelen op ieders wensen en behoeften.

Brasserie, receptie en keuken
Onderdeel van dit traject, dat we Warm Welkom Waalboog noemen, is dat bezoekers op alle locaties een gastvrij ontvangst krijgen vanuit een brasserie of koffiecorner. Dat komt in plaats van de huidige recepties. Per locatie kijken we hoe we de ruimten daarvoor geschikt moeten maken en wanneer dat precies gaat gebeuren. Tijdens informatiebijeenkomsten per locatie informeren en informeerden we geïnteresseerden daar preciezer over. Bij De Honinghoeve en Joachim en Anna zijn al bijeenkomsten geweest. Op Nijevelt vindt deze plaats op 5 juni van 18.00 – 20.00 uur.

Maaltijden bij De Honinghoeve en Nijevelt
Koken en het bereiden van de maaltijden willen we daar organiseren waar de mensen wonen. Zo krijgt u meer inspraak voor de keuze van de warme maaltijden. Samen met medebewoners en de woonassistente van uw afdeling bepaalt u wat er op tafel komt. Sommige afdelingen kiezen er voor om de maaltijden zelf te gaan bereiden. Bewoners die zin hebben, kunnen helpen met de bereiding. Andere afdelingen bestellen de maaltijden en verzorgen zelf de eindbereiding. De verwachting is dat zij op een later moment ook overstappen op zelf koken. Ook krijgt elke afdeling een Airfryer XXL om zelf kleine snacks te kunnen bereiden. We zijn niet voor niets ‘zo thuis als maar kan’.
De zorgafdelingen krijgen binnenkort een goed uitgeruste afdelingskeuken. In één dag wordt nieuwe apparatuur geïnstalleerd. De precieze dag stemmen we van tevoren duidelijk af met de afdeling, zodat zij die dag een alternatief programma kunnen organiseren. Dit vindt plaats in juni of juli 2019. Ook zorgen we naderhand dat alles netjes en schoon wordt achter gelaten. Bewoners en bezoekers die dat wensen kunnen ook in de brasserie hun maaltijd blijven nuttigen. Nieuw is dat de centrale keuken niet langer meer alle gerechten zelf bereid. Wel doen zij de eindbereiding en presentatie.

Entree en brasserie
Ook komen er veranderingen bij de entree en brasserie. Bij de Honinghoeve vinden hiervoor tussen 10 juni en 10 juli verschillende werkzaamheden plaats. Zo is de koffiecorner inmiddels verplaatst naar waar de receptie zat. De medewerkers van de brasserie zorgen voor het ontvangst en toezicht. Ook bij Nijevelt komen er veranderingen aan de entree en brasserie. Momenteel wordt er nog hard gewerkt aan de indeling en tekeningen. Tijdens de informatieavond van 5 juni hopen we dat met u te kunnen delen. 

Bij Joachim en Anna zijn de eerste werkzaamheden al gestart om de hoofdentree iets te verplaatsen. De nieuwe ingang komt links van de ingang, via het terras. Zo komen bezoekers dichter bij de brasserie binnen, waar de medewerkers ook het toezicht houden op de entree. Van 8 uur ’s morgens tot 20 uur ’s avonds is straks de brasserie bemand door twee collega’s. Naar verwachting is de verbouwing begin juli gereed. Vanaf dan is het restaurant ook verplaatst naar de centrale hal.

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >