< Terug naar het overzicht


Toektoek: nieuw vervoersmiddel voor bewoners

Bewoners van de locaties De Honinghoeve en St. Jozefklooster kunnen vanaf maandag 14 augustus gebruik maken van een nieuw vervoersmiddel: de Toektoek! Met deze elektrische kar kunnen bewoners ook genieten van activiteiten op een andere locatie. 

De Toektoek is bedoeld voor bewoners van de locatie De Honinghoeve en het St. Jozefklooster en voor bewoners uit de wijk Neerbosch- oost en Hees(eveld) die op deze locaties aan activiteiten willen deelnemen en/of gebruik willen maken van het restaurant (warme maaltijd). De Waalboog wil bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid van bewoners in de wijk, waarbij de Toektoek bij uitstek een middel is om mensen met elkaar te verbinden.

Wat is een Toektoek?
Een Toektoek is een elektrische kar waar vier personen in plaats kunnen nemen. Het is een gesloten golfclubkar die maximaal 35 kilometer per uur kan rijden en een bereik heeft van 50-70 kilometer bij een volle accu. Gebruikers kunnen zelf in- en uitstappen en de opstap is erg laag. Er zit een extra laadbak achterop de golfclubkar waarin een rollator of opklapbare rolstoel bevestigd kan worden.

Wanneer?
De Toektoek zal vanaf maandag 14 augustus gaan rijden vanuit locatie De Honinghoeve in de wijk Neerbosch-oost, in eerste instantie van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 12.30 uur en van 13.30-17.00 uur.

Vrijwilliger worden?
Wij zoeken nog vrijwilligers die deze Toektoek wil besturen! Ben je in het bezit van een B-rijbewijs en vindt u het leuk om bewoners van en naar de twee locaties te rijden? Meldt u dan nu aan. Wij gaan graag met u in gesprek over de eventuele mogelijkheden.

Wat bieden wij?

  • Een bijzondere ervaring met het rijden in een golfclubkar
  • Een goede inwerkperiode en voorwaarden zoals verzekering en gebruik van faciliteiten
  • Scholing over omgaan met dementie

Interesse? Neem dan contact op met Marian Zweers, vrijwilligerscoördinator van De Waalboog Tel; 06-48505740 of E-mail; m.zweers@waalboog.nl

 

 

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >