< Terug naar het overzicht


Toektoek geïntroduceerd bij bewoners

Op maandag 14 augustus werd hij dan officieel geïntroduceerd: de Toektoek van De Waalboog! De Waalboog heeft een Toektoek aangeschaft om bewoners en wijkbewoners van de locaties St. Jozefklooster en De Honinghoeve te vervoeren tussen deze locaties. Met dit initiatief wil De Waalboog voor oudere en minder mobiele (wijk) bewoners een brug slaan tussen de Waalbooglocaties en de wijken Neerbosch-Oost en Hees(eveld). De Toektoek werd vandaag gepresenteerd op locatie De Honinghoeve. Met twee bewoners van het St. jozefklooster werd de toektoek door een vrijwilliger naar De Honingheove gereden.  

Sponsoring
Een succesvolle sponsoractie heeft De Waalboog, dankzij hulp van het DR. C.J. Vaillant Fonds en NCPH (Vereniging Nederlandse Centrale voor Praktische Hulpverlening), het mogelijk gemaakt om deze Toektoek aan te schaffen die gaat rijden in de wijk Neerbosch-oost en Hees(eveld).

Toektoek
De Toektoek rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 17.00 uur. Bewoners en wijkbewoners kunnen De Toektoek reserveren via telefoonnummer: 06 – 285 688 09 (werkdagen van 10.00 – 17.00 uur) Voor een rit met de Toektoek wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd die gebruikt wordt om het onderhoud van de Toektoek te bekostigen.

De Toektoek wordt volledig gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers. Deze vrijwilligers bestaan uit huidige vrijwilligers van De Waalboog, wijkbewoners en mantelzorgers. Een mooie  verbinding met de zorglocaties en de wijk. Vrijwilliger en tevens wijkbewoner Ron Tomas neemt het beheer en de coördinatie op zich. Hij zorgt o.a. voor het beheer en dat alle vrijwilligers op de juiste tijden gaan rijden. 

    

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >