< Terug naar het overzicht


Thema-avond over bewegen

Een hele dag niet bewegen, niet jezelf aankleden of zelf eten, aan bed of stoel gekluisterd. Stel je dat  eens voor … dan weet je meteen hoe belangrijk bewegen is. Nee, dan de spirit die je krijgt van een partijtje boksen, het plezier van met z’n allen een balletje overgooien of het gevoel bij het eenvoudigweg wassen van je gezicht. Bewegen is belangrijk, op tal van fronten. Daarom organiseren we een thema-avond, waar iedereen welkom is.

Voor wie, wanneer, waar en waarom?

Wij nodigen mantelzorgers en alle andere geïnteresseerden van harte uit voor de thema-avond “Van een partijtje boksen tot je eten kauwen”. De avond vindt plaats op donderdag 4 april van 19.00 – 21.00 uur in woonzorgcentrum Nijevelt aan de Heijendaalseweg 117 in Nijmegen. De thema-avond is bedoeld ter inspiratie, informatie-uitwisseling en ondersteuning van mantelzorgers van naasten met en zonder dementie.

Programma

Tijdens deze thema-avond nemen we u mee in misschien onvermoede kanten van bewegen. Hoe kun je iemand bijv. zonder woorden motiveren om op te staan? Wat is bij ziekte wél mogelijk?

  • Karin van Wezel (bewegingstherapeut) gaat in op hoe bewegen kan bijdragen aan een goede stemming, een gevoel van vertrouwen bij bewoners. En wat doe je als bewegen confronterend wordt, omdat een bewoner iets niet meer kan?
  • Monique Gabriël (mantelzorger) vertelt over haar ervaringen met wandelen. Waarom is de wandelclub fijn en wat brengt het haar moeder om mee te doen?
  • Ingrid van Stralendorff (vrijwilliger) en Antoinette de Krijger (medewerker dagbesteding) organiseren al jarenlang met plezier beweegactiviteiten op de afdeling. Ze laten ons meegenieten van hun zoek- en vindtocht naar wat werkt.
  • Jezelf aankleden, een boterham smeren, huishoudelijke klusjes: gewone dagelijkse bewegingen gaan bij bewoners vaak niet meer vanzelf. Marianne Wiskamp (EVV'er) vertelt hoe je mensen kunt helpen in deze bewegingen en zo weerstand voorkomt.

Deelname aan de thema-avond is kosteloos, maar u moet zich wel even aanmelden. Dat kan tot uiterlijk 31 maart bij carmen.peters@waalboog.nl o.v.v. aanmelding Thema-avond, uw naam en het aantal personen dat deel wil nemen.

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >