< Terug naar het overzicht


Thema-avond Muziek & Mensen met dementie

Wij nodigen u graag uit voor de thema-avond Muziek & Mensen met dementie. Deze vindt plaats op woensdag 20 september 2017 van 19.00 – 21.00 uur in de hal van Joachim en Anna, Groesbeekseweg 327 in Nijmegen. 

Veel mensen kennen wel iemand met dementie. Muziek heeft vaak een bijzonder effect op mensen met dementie, ook als de dementie al in een ver gevorderd stadium is. Zij komen diep van binnenuit tot leven door bijvoorbeeld te luisteren naar muziek uit hun jeugd of te zingen. Met muziek komen gevoelens los, herinneringen aan vroeger kunnen terugkomen. Het brengt ontspanning en vreugde en ook soms een woordeloos contact. De thema-avond is de eerste in een reeks van vier, bedoeld ter inspiratie, informatie-uitwisseling en ondersteuning van allen die betrokken zijn bij mensen met dementie. Mocht u mensen uit uw omgeving kennen die geïnteresseerd zijn, vraag hen gerust mee. 

Programma
Wij bieden u een afwisselend programma. U krijgt een stukje van een documentaire te zien met aansprekende voorbeelden en uitleg. Dorry de Beijer (geestelijk verzorger)  gaat in op de zin en  betekenis van muziek: dat je weer ervaart wie je nog altijd bent, ook al heb je dementie. Ze vertelt ook hoe muziek een ingang voor contact kan zijn. Niek Edeling, vrijwilliger, maakt muziek op de kamer van bewoners en verzorgt huiskamerconcerten. Hij praat hierover en laat u enkele instrumenten horen. Een zanggroep vertelt over hun unieke start: als vrienden van bewoonster Gretha begonnen zij voor haar te zingen en al snel voor meer bewoners van de afdeling. Uiteraard is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan over ervaringen en ideeën. Als afsluiting zorgen wij voor een hapje en een drankje.  

Aanmelden
Aanmelden kan bij Isabelle Hendriks telefoon 024 - 322 8264 of mail naar i.hendriks@waalboog.nl o.v.v. aanmelding Thema-avond, uw naam, aantal personen. Graag voor maandag 18 september. Deelname is kosteloos.

Het belooft een mooie avond te worden. Wij hopen u te mogen ontmoeten!

 

Nieuws

Snoezelstoel voor Nijevelt

Dankzij de stichting Vrienden van De Waalboog hebben de bewoners van Nijevelt de een mooie nieuwe...

Lees meer >


Waalboog-medewerkers graag geziene sprekers bij symposia

Vanuit het expert-team Gerontopsychiatrie (voor mensen met ouderdomsaandoeningen en psychische pr...

Lees meer >