< Terug naar het overzicht


Symposium Aandacht voor LHBT ouderen

Op 21 mei 2019 van 15.00 tot 18.30 uur organiseert De Waalboog, samen met partners ZZG zorggroep, OBG, Kalorama, Radboud Universiteit, Sterker, TVN Zorgt en COC regio Nijmegen, het symposium Aandacht voor LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) ouderen.

Bekijk het programma van het symposium en meld snel aan!

Waarom?
Een coming-out is voor LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) ouderen vaak een hoge drempel. De ouderen van nu zijn opgegroeid in een tijd waarin seksuele diversiteit geen onderwerp van gesprek was. In de huidige zorg kan dit nog steeds een lastig te bespreken thema zijn. LHBT ouderen zijn vaak ‘onzichtbaar’ en worden niet gezien door andere ouderen, professionals en vrijwilligers. Hierdoor hebben zij vaker een klein netwerk en is er meer sprake van eenzaamheid. Hoe komt dat? Waarom is specifieke aandacht voor LHBT ouderen van belang? Veel roze ouderen vragen zich af wat er gebeurt als men naar een verzorgings-/verpleeghuis moet. Is er ruimte om zichzelf te zijn? Hoe is het gesteld met openheid op de werkvloer en is er aandacht van medewerkers voor het onderwerp?

Voor wie?
Dit symposium wordt georganiseerd voor verzorgenden, verpleegkundigen en andere professionals in zorg en welzijn met als doel meer bewustwording te creëren over de levensloop en de situatie van roze ouderen en wat dit betekent voor de zorgvraag en de hulpverleningsrelatie. Het symposium is geaccrediteerd voor verzorgenden en verpleegkundigen door de V&VN.

Aanmelden
Klik hier om aan te melden voor het symposium (alleen mogelijk via deze link). Dit kan tot 14 mei 2019. Deelname is kosteloos. VOL=VOL.

Nieuws

Stemmen 23 mei 2019

Op 23 mei 2019 vinden de Europese verkiezingen plaats. Combineer het stemmen voor de verkiezingen...

Lees meer >


De buurtexpeditie, een feestelijke ontdekkingstocht door de wijk

Speciaal voor onze bewoners van woonzorgcentrum De Honinghoeve en de omliggende wijk organis...

Lees meer >