< Terug naar het overzicht


Symposium Aandacht voor LHBT ouderen

Op 21 mei 2019 van 15.00 tot 18.30 uur organiseert De Waalboog, samen met partners ZZG zorggroep, OBG, Kalorama, Radboud Universiteit, Sterker, TVN Zorgt en COC regio Nijmegen, het symposium Aandacht voor LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) ouderen.

Bekijk het programma van het symposium en meld snel aan!

Waarom?
Een coming-out is voor LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) ouderen vaak een hoge drempel. De ouderen van nu zijn opgegroeid in een tijd waarin seksuele diversiteit geen onderwerp van gesprek was. In de huidige zorg kan dit nog steeds een lastig te bespreken thema zijn. LHBT ouderen zijn vaak ‘onzichtbaar’ en worden niet gezien door andere ouderen, professionals en vrijwilligers. Hierdoor hebben zij vaker een klein netwerk en is er meer sprake van eenzaamheid. Hoe komt dat? Waarom is specifieke aandacht voor LHBT ouderen van belang? Veel roze ouderen vragen zich af wat er gebeurt als men naar een verzorgings-/verpleeghuis moet. Is er ruimte om zichzelf te zijn? Hoe is het gesteld met openheid op de werkvloer en is er aandacht van medewerkers voor het onderwerp?

Voor wie?
Dit symposium wordt georganiseerd voor verzorgenden, verpleegkundigen en andere professionals in zorg en welzijn met als doel meer bewustwording te creëren over de levensloop en de situatie van roze ouderen en wat dit betekent voor de zorgvraag en de hulpverleningsrelatie. Het symposium is geaccrediteerd voor verzorgenden en verpleegkundigen door de V&VN.

Aanmelden
Klik hier om aan te melden voor het symposium (alleen mogelijk via deze link). Dit kan tot 14 mei 2019. Deelname is kosteloos. VOL=VOL.

Nieuws

Waalboog verzorgt masterclass over zorg voor jonge mensen met dementie

De Waalboog is gespecialiseerd in de zorg voor jonge mensen met dementie. Graag delen wij onze ke...

Lees meer >


Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >