< Terug naar het overzicht


Snoezelstoel voor bewoners Nijevelt

Dankzij de stichting Vrienden van De Waalboog hebben de bewoners van Nijevelt de een mooie nieuwe voorzieningen: een soezelstoel. Een uitkomst voor mensen met dementie die onrustig zijn.

De afdeling Orchidee van Nijevelt beschikt nu over een zogenaamde ‘Snoezelstoel’, een primeur voor De Waalboog. Dit is een grote comfortabele ‘ligstoel’ die langzaam kan schommelen. Bewoners liggen heel geborgen in een soort cocon. ‘Een uitkomst voor onrustige bewoners. Hier kunnen ze zich heel goed ontspannen’, aldus Marian van Boekholt, medewerker dagbesteding en initiatiefneemster. ‘Het is prachtig om te zien welk effect het heeft op bewoners. We kunnen er ook een rustgevend muziekje bij aan doen of wat mooie bewegende kleuren met een beamer op de muur projecteren. Sommigen willen er wel een hele middag in blijven. Ook familie is blij met de aanwinst.

Succesvolle test
We hebben de stoel eerst uitgeprobeerd. Bij collega’s van de Driestroom, die een etage boven ons verblijven, konden we zo’n stoel een aantal maal uitproberen. Driestroom biedt zorg aan bewoners met een verstandelijke beperking. De test was zo succesvol, dat we ons hebben ingezet om deze stoel voor Nijevelt aan te kunnen schaffen. De stoel staat weliswaar bij de Orchidee, maar hij is voor alle afdelingen beschikbaar!’
De wens was ook om wat rustige hoekjes te creëren in de grote woonkamers van de Orchidee. Via de Vrienden kon de Orchidee verrijdbare hoge plantenbakken aanschaffen die als ‘roomdivider’ werken. Zo hoeven mensen niet de rust op hun kamer te zoeken, maar kunnen ze het leven in de huiskamer toch met wat afstand volgen. 

Vrienden van De Waalboog
Wilt u ook wat bijdragen aan extra voorzieningen voor bewoners van De Waalboog? Kijk dan op www.waalboog.nl/stichtingvrienden of neem contact met op met de Vrienden via het directiesecretariaat van De Waalboog: 024 - 382 63 11, directiesecretariaat@waalboog.nl.

Nieuws

Stemmen 23 mei 2019

Op 23 mei 2019 vinden de Europese verkiezingen plaats. Combineer het stemmen voor de verkiezingen...

Lees meer >


De buurtexpeditie, een feestelijke ontdekkingstocht door de wijk

Speciaal voor onze bewoners van woonzorgcentrum De Honinghoeve en de omliggende wijk organis...

Lees meer >