< Terug naar het overzicht


Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers in locatie Joachim en Anna. Het belooft weer een bijzondere middag te worden met leuke workshops en interessante lezingen.  Het thema van dit Waalboogpodium is ‘oud en nieuw’.

Het Waalboogpodium wordt georganiseerd om kennis te delen en in elkaars keuken te kijken. Het is voor medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers en biedt voor iedereen leuke workshops die zowel door interne als externe experts worden gegeven. Zo hebben we onder andere workshops over palliatieve zorg voor mensen met een migratie achtergrond, extramurale behandeling voor mensen die thuis wonen, omgaan met probleemgedrag en hoe de clown het verschil kan maken in communicatie met bewoners. Ook kunt u een rondleiding krijgen over het terrein en laat de architect zien hoe het straks na de nieuwsbouw eruit komt te zien.

Het thema van dit Waalboogpodium is ‘oud en nieuw’; We gaan terug in de tijd en blikken vooruit. Hoe is Joachim en Anna ontstaan en waar staan we nu. Welke ontwikkelingen maken we door en hoe zorgen we dat we steeds een passend vervolg blijven bieden aan een groep bewoners met zeer uiteenlopende zorgvragen. Laat u verrassen tijdens het plenaire deel en de vele aansprekende workshops waar je uit kunt kiezen. Klik HIER voor het uitgebreide programma.

Aanmelden kan tot 18 oktober a.s. bij Mieke van Driel via m.vandriel@waalboog.nl.

Programma 

14:45 Inloop en ontvangst
15:00 Joachim en Anna heet u welkom
15:05 ‘De Bosweg leest voor’
15:15 Het verhaal van Joachim & Anna
15:35 Joachim en Anna, specialistisch zorg- en behandelcentrum, stelt zich voor
16:10-17:20 Carrousel (2 rondes, zie schema hieronder)
17.20 Informatiemarkt
18:00 Uitreiking tegoedbon ‘Goed idee voor Joachim & Anna!’ door Loeks van der Veen in de hal
18:30-19.30 Afsluiting met buffet

Workshops

1. Palliatieve zorg voor mensen met een migratie achtergrond
Hoe bieden bij passende palliatieve zorg aan ouderen met een migratieachtergrond.

2. Extramurale behandeling
Tijdens deze workshop word je meegenomen in de missie en visie van De Waalboog met betrekking tot extramurale behandeling en de producten die wij op dit vlak aanbieden.

3. Wondzorg
Tijdens deze workshop ontvangt u een informatie over de geschiedenis van wondzorg en de laatste ontwikkelingen met behulp van een lotus patiënt.

4. Beslisboom bij probleemgedrag
Binnen de Waalboog zijn we gespecialiseerd in het omgaan met probleemgedrag. De hoeveelheid en ernst van probleemgedrag die we zien de afgelopen jaren toenemen. Tijdens deze workshop maakt u kennis met de beslisboom die de  werkgroep heeft ontwikkeld om samen de weg van probleemgedrag helder te krijgen.

5. Consultatieteam probleemgedrag
Het team gedragsconsultatie kan ingeroepen worden als je er als team niet meer uitkomt. Het team gedragsconsultatie is veel kennis aanwezig over hoe af te stemmen op mensen met complex gedrag. Van deze kennis willen we jullie in de workshop een beetje laten proeven.

6. St. Puur Clownen
Stichting Puur Clownen zet zich in voor alle mensen voor wie contact maken niet meer vanzelfsprekend is. De bezoeken van de clown hebben nog meer effect als zorgpersoneel kan leren van de non-verbale vaardigheden. De clown kan het verschil maken.  

7. Crdl
De crdl is een uniek instrument dat aanraking vertaalt in geluid en een nieuwe vorm van communicatie mogelijk maakt voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie. Voor mensen met dementie of een verstandelijke beperking en voor hun (mantel)-zorgomgeving.

8. Rondleiding ‘bouwplaats’
Joachim & Anna krijgt nieuwbouw en inmiddels zijn de werkzaamheden merkbaar. Tijdens deze rondleiding over het terrein nemen we je mee voor een impressie van hoe het er straks uit komt te zien.  

9. Onderzoek UNICITY
UNICITY omvat de ontwikkeling van een regio-specifiek zorgprogramma ‘dementie op jonge leeftijd’ in de regio Nijmegen. Dit heeft als doel om de zorg en ondersteuning voor jonge mensen met dementie en hun naasten zo te organiseren dat die past bij hun wensen en behoeften. In deze workshop wordt een toelichting gegeven op dit project en het belang hiervan.

10. Valpreventie
De fysiotherapeuten van De Waalboog doen al zo’n 20 jaar onderzoek naar manieren om bewoners te helpen met opstaan, lopen en gaan zitten. Daaruit is het Waalboog Looprevalidatie en Valpreventie Model ontstaan. In deze workshop worden voorbeelden gegeven en wijzigingen in het protocol gepresenteerd.

Tegoedbon
Tijdens het Waalboogpodium reiken we weer een tegoedbon uit voor het uitvoeren van een goed idee ten behoeve van de bewoners van Joachim en Anna. Bewoners, mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers geven we graag de gelegenheid een idee in te brengen. Samen met een bewoner, een medewerker en Loeks van der Veen (Raad van Bestuur), wordt een keuze gemaakt uit de ingezonden ideeën; het winnende idee wordt tijdens het Waalboogpodium bekend gemaakt.

Heeft u een goed idee waar bewoners van Joachim en Anna blij van worden? Stuur dan uiterlijk
14 oktober uw idee naar Mieke van Driel via m.vandriel@waalboog.nl.

Wij hopen u 28 oktober te mogen ontmoeten!

Aanmelden kan tot 18 oktober door een mail te sturen naar m.vandriel@waalboog.nl.

 

Nieuws

Waalboog neemt deel aan campagne 'Ontdek de ouderenzorg'

Samen met andere (ouderen) zorgorganisaties in de regio Gelderland zijn wij de campagne Ontdek de...

Lees meer >


Wens: nog een keer naar de Kermis

Stel, je bent 55 jaar, getroffen door een (hersen)aandoening waardoor je niet meer thuis kunt won...

Lees meer >