achtergrond.jpg

 


< Terug naar het overzicht


Samenwerking Waalboog en Bindkracht10 voor financiƫle zelfredzaamheid

Maandag 8 oktober was de officiële start van het project Werken aan financiële zelfredzaamheid”. Voor dit project gaat De Waalboog een samenwerking aan met Bindkracht10* om, samen met andere Nijmeegse bedrijven, mensen aan een werkervaringsplek te helpen die door omstandigheden moeite hebben om aan het werk te komen.Voor de officiële start zetten de betrokken partijen samen met wethouder Renske Helmer symbolisch een manshoge euromunt overeind.

 

Vanuit De Waalboog waren bij de officiële start aanwezig Miranda van Haren en Martin Westenberg (midden voor munt).

Maatwerk
De Waalboog biedt de komende twee jaar aan maximaal vijf personen zo’n werkervaringsplaats aan. Hiermee werken we aan onze maatschappelijke rol om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk te helpen. Per persoon bieden we maatwerk. We kijken wat iemand kan of waar hij zich in wil ontwikkelen. In overleg met een betreffende afdeling kijken we hoe deze persoon aan de slag kan. Vanuit de afdeling krijgt deze persoon werkinhoudelijke begeleiding. Via Bindkracht10 krijgt die persoon de overige benodigde begeleiding om diens leven weer op orde te krijgen.

Financiële zelfredzaamheid
Zelf je inkomen verwerven raakt de basis aan het bestaan. Het inkomen heb je nodig om rond te komen. Het betekent meedoen en van betekenis zijn voor anderen. Langdurig een laag inkomen hebben vormt een grote belemmering om hierin stappen te zetten. Ook kan het hebben van schulden een belemmering vormen om betaald werk te krijgen.

Bindkracht10 en De Waalboog onderschrijven de visie dat duurzame financiële redzaamheid in belangrijke mate gebaat is bij het vinden van werk. Dit is dan ook de motivatie waarom beide organisaties met elkaar gaan samenwerken in het project “werken aan financiële zelfredzaamheid”.

Instromers in de zorg 
De inzet van werkervaringsplaatsen kan ook bijdragen aan nieuwe instromers in de zorg en het vervullen van andere vacatures binnen de organisatie. Wel is afgesproken dat zij geen voorrang krijgen boven interne kandidaten. Op deze manier hopen we wel voor een deel de krapte op de arbeidsmarkt te kunnen opvangen. Deze personen werken met behoud van hun uitkering.

* Bindkracht 10 is voortgekomen uit Tandem Welzijn en Het Inter-lokaal

 

 

 

Nieuws

Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >


Concerten OpMaat: muziek is voor iedereen

De Waalboog, Besiendershuis en VasimZO hebben de handen ineengeslagen en organiseren een serie co...

Lees meer >