< Terug naar het overzicht


Robots in De Waalboog

Volgend jaar gaan we vier robots verwelkomen in De Waalboog! Deze ‘tabletop-robot’ wordt ontwikkeld door start-up Tinyrobots, heet (vooralsnog) Tessa en bevordert de zelfredzaamheid voor mensen met dementie en hun familie door middel van gesproken mededelingen of suggesties. Zo zal deze robot op gezette tijden praten tegen bewoners; stelt voor om een muziekje af te spelen of geeft aan wanneer er een activiteit is. De robot ‘hoort’ aan lange periode van stilte dat het tijd is om in actie te komen. Via een app worden deze robots geprogrammeerd door bijvoorbeeld medewerkers, vrijwilligers of familieleden. 

Deze mini-robots worden drie jaar op proef ingezet op afdelingen Linde/Eik, Wingerd, Orchidee en KSW1 in Nijevelt.
Alle robots heten nu nog Tessa. Dit willen graag veranderen zodat de afdelingen een eigen robot krijgen met een eigen naam. Weet jij een leuke naam? Geef je suggesties door aan Yvonne van Beek via y.vanbeek@waalboog.nl en wie weet wordt jouw naam of namen wel gekozen! 

Deze robots zijn deels gefinancierd door de Stichting Vrienden van De Waalboog. 

Wil jij de robot in het echt zien?! Kom dan naar de demonstratie op maandag 13 november van 15.00 – 17.00 uur in het restaurant van Joachim en Anna.

Bekijk hier de eerste ervaringen met de tinybots.

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >