< Terug naar het overzicht


Peuters en bewoners vieren samen Sinterklaas bij St. Jozefklooster

Het was een gezellige bedoening tijdens de sinterklaasochtend bij het St. Jozefklooster. Acht peuters van het naastgelegen kinderdagverblijf de Vlinders (KION Nijmegen) waren met hun leidsters gekomen om samen met de bewoners liedjes te zingen en pietenoefeningen te doen.

In de huiskamer van het klooster kwamen de peuters, getooid met sinterklaaspakjes, pietenpetten en het paard van sinterklaas nieuwe liedjes zingen. Daarna was het de beurt aan enkele bewoonsters die juist oude en bijna vergeten sinterklaasliedjes ten gehore brachten. Voor de pietenoefeningen moesten de kinderen en de bewoners proberen cadeautjes in de schoorsteen die in het midden stond te gooien. Soms vlogen de pakjes vrolijk door de lucht, waarna de kinderen er weer achteraan doken. 

Er ontstonden mooie gesprekjes tussen de kinderen en de ouderen. Eén jongetje kroop gezellig bij een oudere dame op schoot. Zij vond dat zo leuk. Ze vertelde dat haar vriendinnen allemaal achterkleinkinderen van deze leeftijd had. Zij heeft die niet. Voor deze ochtend kon zij daar toch even van meegenieten. De gezamenlijke activiteit voor jong en oud smaakt naar meer. Eerder dit jaar waren de kinderen van de Vlindertuin al aanwezig bij een zeepbellenshow bij het klooster. Ook voor volgend jaar kijken we weer waar we elkaar kunnen vinden. #SamenMooieMomentjesMaken

   

   

Met dank aan Linda Verweij van  Artby Fotografie www.artby.eu voor de foto’s. 

Nieuws

Schrijf je nu in voor het Waalboogpodium

Op maandag 28 oktober a.s. vindt voor de derde keer het Waalboogpodium plaats voor mantelzor...

Lees meer >


Artikel Gelderlander: toezicht bij entree Joachim en Anna

Op dinsdag 3 september 2019 staat er in De Gelderlander een artikel over de nieuwe entree van loc...

Lees meer >