< Terug naar het overzicht


Ook tweede Waalboogpodium weer een succes

Op maandag 15 april jl. organiseerde De Waalboog voor de tweede keer een Waalboogpodium voor haar medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers. Het tweede Waalboogpodium, met thema ‘Diversiteit’ waarin onderwerpen als achtergrond, geloofsovertuiging en seksualiteit van de bewoners centraal stonden, was wederom een succes. Ruim 100 geïnteresseerden namen deel aan de verschillende workshops. De Waalboog organiseert dit evenement om kennis met elkaar te delen en een kijkje te nemen in elkaars keuken. De dag verbindt medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers, dit keer ontmoetten zij elkaar bij woonzorgcentrum De Honinghoeve.

Diversiteit
Het thema van dit Waalboogpodium is ‘Diversiteit’. Woonzorgcentrum De Honinghoeve staat in de multiculturele wijk Neerbosch-Oost, en biedt zowel kleinschalig wonen als verpleeghuiszorg. Wij bieden daarbij een passend vervolg aan het leven van bewoners met zeer uiteenlopende achtergronden, geloofsovertuigingen en seksuele geaardheden. De perfecte locatie voor het Waalboogpodium! Deelnemers volgden workshops over onder andere PDL (Passiviteiten Dagelijks Leven), LHBT (lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender) ouderen, Zingeving, Bootcamp en Mindfulness.

Het beste idee voor De Honinghoeve
Als dank voor de gastvrijheid, ontving De Honinghoeve een tegoedbon van Toke Piket, Raad van Bestuur, voor het verwezenlijken van het beste idee voor de bewoners van het woonzorgcentrum. Het bedrag wordt onder andere besteed aan een polaroid camera die direct foto’s kan afdrukken en een MP3 speler waarmee bewoners van hun favoriete muziek kunnen genieten. Ook krijgen de spellen op de tovertafel een update.

Save the date!
Heeft u dit Waalboogpodium gemist? Noteer 28 oktober 2019 dan alvast in uw agenda; dan komt het Waalboogpodium naar locatie Joachim en Anna. De details volgen nog.

Nieuws

Waalboog verzorgt masterclass over zorg voor jonge mensen met dementie

De Waalboog is gespecialiseerd in de zorg voor jonge mensen met dementie. Graag delen wij onze ke...

Lees meer >


Zevenheuvelenloop, locatie Joachim en Anna minder goed bereikbaar

Op zaterdagavond de 16 november en zondagmiddag 17 november 2019 vindt de Zevenheuvelennacht en -...

Lees meer >